Am citit cel puțin 20 de articole și postări despre cât de pr0st funcționează SGR, respectiv Sistemul de Garanție Returnare, adică ăla care ar trebui să ne dea înapoi cei 50 de bani pentru fiecare ambalaj de băutură.

Repet, de când i-au dat drumul oficial, am citit măcar 20 de ori despre cât de pr0st merge și despre cum e o treabă pr0st gândită și pr0st implementată.

Nici măcar nu m-am mirat că le-am citit, pentru că și-n capul meu era același lucru: cum naiba să funcționeze ceva conceput și făcut de mințile luminate ale politicienilor din această țară?

Prin urmare doar ridicam din umeri când citeam poveștile oamenilor care încercau sa ducă ambalajele goale pe la aparatele unde ar fi trebuit să se întâmple reciclarea, dar, dintr-un motiv sau altul, nu se întâmpla.

De altfel, am un prieten bun care s-a plimbat jumătate de zi cu sacii cu ambalaje în portbagaj. Și tot n-a reușit.

Și-acum vine motivul pentru care am scris acest articol.

Fetele noastre au ieșit în weekend în parcul Bazilescu, unde s-au întâlnit cu prietenele. Știți care a fost distracția lor preferată? Să strângă pet-uri și doze aruncate aiurea, pe care să le ducă la aparatul de reciclare la Lidl-ul de lângă parc.

Știți câți bani au făcut sâmbătă din reciclat? 23 de lei. În două ture, una de 13 lei și una de 10. Ce-au făcut cu banii? Păi au intrat în Lidl și și-au luat, citez: „înghețată, pufuleți și apă”.

Au venit atât de încântate acasă, cum nu vă puteți imagina. Erau mega-fericite c-au găsit un sistem de „făcut bani gratis”. Am citat exact exprimarea lor.

Drept urmare, au repetat acțiunea și duminică, doar că au plecat de-acasă pregătite cum se cuvine. Au luat niște plase mari la ele și mănuși. N-am înțeles pentru ce le trebuiau și mănușile alea, dar m-a lămurit Ioana. Mi-a zis c-a văzut multe pet-uri aruncate la coșurile de gunoi din parc și i-a fost silă sa bage mâna după ele fără mănuși.

Oricum, m-a distrat extrem de tare. Acești copii care nu strâng nici măcar la ele în cameră au plecat în parc mai pregătiți decât lucrătorii de la salubritate.

Rezultatul a fost că duminică au făcut și mai mulți bani decât sâmbătă: 26 de lei.

Și-acum vin să vă întreb: până la urmă cum e cu SGR-ul ăsta? Funcționează sau nu? Chiar așa mare noroc să fi avut fetele de-a funcționat exact când au avut ele nevoie?

Întrebarea mea este cât se poate de serioasă, acest articol nu este vreun articol publicitar. Nici măcar nu m-aș fi apucat să scriu dacă nu aș fi citit atâtea povești despre cum nu funcționează sistemul.

De-aia chiar mi-ar plăcea să-mi spuneți pe bune dacă voi ați dus ambalaje și la voi a funcționat sau nu.

sursa foto: freepik.com