Nu știu dacă ați observat, dar în ultimele luni au apărut din ce în ce mai multe voci care susțin că Ucraina nu are cum să câștige, prin urmare ar fi bine să intre cu Rusia la negocieri, să-i dea lui Putin ce vrea și să termine odată cu războiul ăsta.

Dacă discursul ăsta nu mă mira când venea de la trompetele pro-ruse și de la susținătorii lui Putin, constat cu surprindere c-am început să văd aceleași idei și de la oameni care nu sunt rusofili pro-Putin.

Și nu doar la unul sau doi, văd din ce în ce mai mulți oameni care susțin teza conform căreia războiul ăsta nu poate fi câștigat de Ucraina, prin urmare ar fi bine să cedeze ca să mai salveze ce poate fi salvat.

Personal, nu cred că lucrurile stau așa simplu, la fel cum nu cred că după ce-i dai lui Putin ce-și dorește, dintr-odată o să fie liniște și pace în Europa, o să curgă lapte și miere, floricele pe câmpii și inorogi zburdând printre ele.

Dimpotrivă, cred cu convingere că dacă Putin obține acum ce-și dorește, pe viitor cu siguranță își va mai dori și alte lucruri, prin urmare le va lua, pentru că oricum nu e nimeni care să i se opună.

Dar dincolo de convingerile mele, se pare că aproape nimeni nu mai crede în Zelenski și în Ucraina. Cel puțin nimeni dintre statele care ar trebui să ajute. America se face că plouă, are treburi mai importante, că urmează alegerile. UE ajută, dar ajută mai așa, mai fără chef, cam cum te duci la un prieten care te roagă să-l ajuți să-și care mobila și tu-l ajuți stând pe un fotoliu și explicându-i c-ar fi bine să înceapă cu ce e mai greu.

Nfine, bănuiesc că se observă cu ochiul liber, nu e nevoie să vă spun eu. Ce voiam să aflu de la voi este altceva. Presupunând prin absurd că ați fi în locul lui Zelenski, presat din toate părțile să cam terminați cu războiul ăsta, ce-ați face?

1️⃣ Ați intra la negocieri acum, deși știți extrem de clar că poziția de forță e la Putin, prin urmare o să cedați teritorii ucrainene?

2️⃣ Ați continua războiul sperând că până la urmă NATO vă va ajuta pe bune să-l câștigați?

3️⃣ Orice altă variantă pe care o vedeți voi și mie nu-mi trece prin cap.

N-aveți idee ce curios sunt ce-o să răspundeți.