În mine moare ceva de fiecare dată când aud oameni care-și cumpără încălțări pentru cât sunt de comode, nu pentru cât sunt de mișto. Mă refer, desigur, și la bărbați și la femei, doar că la femei mi se pare mult mai trist.

Dacă aud asta:

– Dragă, mi-am luat niște pantofi atât de comozi, nici nu simt că-i am în picioare.

Simt cum se stinge ceva în mine, după care, cu teamă, arunc o privire la pantofii cei comozi. Mda, fix cum mă așteptam: sunt urâți ca niște porci. Moment în care pentru mine devine absolut irelevant cât de comozi sunt.

Toată viața mi-am cumpărat încălțările pentru cum arată, nu pentru cât sunt de comode. Și la 20 de ani, și la 35, și la 50, pentru mine contează cum arată, nu mă interesează în niciun fel cât sunt de comozi. Serios, poate la 82 de ani o să aleg comoditatea. Până atunci, mai vreau să par cool măcar un pic.

Părerea mea este că oamenii care-și cumpără pantofii după gradul de „comoditate” au încetat să mai spere.

Aici trebuie să fac o mențiune specială pentru bărbații care poartă sandale (pe stradă, gen, nu la plajă). Ăștia au încetat de multă vreme să mai spere, sunt niște cauze pierdute.

În ei s-a rupt iremediabil ceva, fix cum se rupe în femeile care odată ajunse la o vârstă consideră c-ar fi ceva foarte mișto să se vopsească mov-violet. Culoarea aia este culoarea lipsei de speranță că viața îți mai poate aduce ceva de care sa te bucuri. Fix așa și cu pantofii „comozi”.

Pentru mine, personal, încălțările contează atât de mult încât, de-a lungul acestei vieți, m-am despărțit de niște cetățence pentru simplul motiv că nu-mi plăcea cu ce se încălțau.

Și nu glumesc absolut deloc. Dacă apăreau cu pantofi „comozi” la prima întâlnire, consideram că e o întâmplare, dar de la a doua deja nu mai era. Pa-pa, la revedere, rămâi cu pantofii tăi pe care „nici nu simți că-i ai în picioare”. Lasă că simt io.

Da, atât de superficial sunt.

Voi? Comozi sau?

P.S. Desigur, există și posibilitatea ca încălțările să fie și comode și mișto, dar nu ăsta era subiectul textului de azi.

sursa foto: freepik.com