Mi-a expirat permisul de conducere și-a trebuit să mă ocup de acest aspect zilele astea. Mă rog, el n-a expirat încă, dar am zis să-l preschimb până expiră, că nu se știe niciodată.

Faza e că nu aveam chef absolut deloc să mă ocup de așa ceva. Niciodată nu am chef să mă ocup de ceva care presupune că voi interacționa cu autoritățile statului român.

Mă iau trepidațiile și transpirațiile când îmi dau seama că urmează toată suita de lucruri după care mă dau în vânt: cozi, dosare, cereri și altele de genul ăsta, la care ești obligat să te aștepți. Nu de alta, dar e dovedit că imaginația și creativitatea conțopiștilor nu cunoaște limite când e să-ți pună bețe în roate.

Dar cum în viață nu facem doar lucruri care ne produc plăcere, am tras de mine și m-am urnit să rezolv.

Prieteni, atât vreau să vă spun: dacă ar merge toate lucrurile în România cum merg la Permise și la Pașapoarte, țara asta ar mai avea o șansă. Sau măcar interacțiunile cu reprezentanții birocrați ai statului român să meargă peste tot la fel de bine și rapid cum merg la Permise și la Pașapoarte.

Despre Direcția Generală de Pașapoarte am povestit când mi-am schimbat pașaportul, acum a fost rândul celor de la Direcția Generală Permise De Conducere Și Înmatriculări să mă lase cu gura căscată.

Oameni buni, fraților, știți cât durează să-ți preschimbi permisul dacă ai fișa medicală făcută, taxa plătită și te duci acolo cu programare online? Undeva sub trei minute. Și nu glumesc.

Ca să nu vă mai spun că pe când mă duceam spre ghișeul unde eram programat, efectiv am simțit o satisfacție vecină cu orgasmul când a venit unul să mă întrebe ce număr de ordine am, de mă bag în față?

Eu i-am răspuns senin că n-am număr de ordine, el a holbat ochii când a auzit de așa tupeu nemaivăzut, după care am continuat imperial: „dar am programare online”. Și m-am băgat în față.

Vă zic, a durat mai mult drumul de la mașină la ghișeu decât formalitățile în sine.

Nu știu cum se prezintă situația în restul țării, dar în București măcar asta au reușit să facă bun în atâta amar de vreme: să meargă lucrurile ca uns la instituțiile astea două.

Ne ziceți cum stă situația și pe la voi?