Treaba asta mi se pare unul dintre cele mai mișto feature-uri ale tehnologiei la care avem acces în zilele noastre. Mă refer la faptul că e suficient să ții location-ul activat permanent și google îți trimite în fiecare lună pe unde ai fost și ce-ai văzut. După care, vine și situația pe tot anul, frumos organizat, n-ai nimic de făcut decât să citești.

Păi să purcedem, zic.

Evident, primul lucru pe care l-am făcut a fost să compar cu situația din 2022, în capul meu fiind că n-o să prea am ce compara. Mi se părea atât de evident că-n 2023 am făcut mult mai multe lucruri decât în 2022, că-mi imaginam ce-o să mă distrez când le compar.

Și ce să vezi, nu prea e deloc așa. Da, ok, cifrele sunt un pic mai mari în 2023, dar nu cu mult. În distanță absolută, după cum puteți vedea și singuri, diferența este de doar 3.501 kilometri. Asta în condițiile în care în 2022 n-am ajuns la Nordkapp. Wow! Pentru mine chiar a fost o mică surpriză.

Lucrurile se schimbă doar când intrăm un pic în detalii:

Da, aici arată mult mai bine decât ce-a fost în 2022.

Mă uit că scrie 134 de orașe noi și știu foarte bine că cea mai mare parte dintre ele apar aici datorită experienței din nordul Europei. Băi, voi știți că uneori aproape că nu-mi vine să cred că experiența aia a avut loc cu adevărat?

Am făcut tablou canva din fotografia asta și l-am pus în living, deasupra televizorului. De foarte multe ori mă surprind uitându-mă la el și gândindu-mă că probabil niciodată în această viață n-o să mai trăiesc ceva asemănător cu tot drumul ăla de astă vară.

Așa, revenind, zic să ieșim din zona cu pericol de melancolie excesivă. Ce observăm noi aici?

Bine, nu știu dacă voi observați, dar la mine se observă chiar și pe cântar: mult mai puțini kilometri de mers pe jos. Pe scurt, vreo 1000 de kilometri diferență față de anul anterior și nici măcar n-am vreo scuză pentru treaba asta. Știu motivul, da, dar scuză tot n-am. Ce, nu știți care e motivul? Că sunt o putoare patentată, ăsta e motivul.

Și-acum vine și completarea logică a graficului anterior:

Pentru că, nu-i așa, dacă tot am mers mult mai puțin pe jos, măcar să mănânc mai mult. Cele 236 de ore petrecute doar prin cârciumi (plus ce-am mai băgat fără ca google să afle) n-aveau cum să nu lase urme pe superbu-mi trup, prieteni.

Ce nu înțeleg absolut deloc (și nu reușesc să găsesc vreo explicație logică) sunt cele 80 de ore petrecute la shopping. Sincer, nu cred că am 80 de minute petrecute la cumpărături în ultimii zece ani la un loc, dar cine știe, poate google contabilizează și shoppingul online. Așa, da, înțeleg, că uneori mă câcâi multă vreme, cu laptopul în față, până reușesc să mă hotărăsc ce vreau.

Acestea fiind zise, sper că vă e clar că anul ăsta o să încerc să bat cifrele din 2023. Va fi foarte greu, va fi infernal (sper că-mi plângeți de milă când citiți asta), dar voi face tot ce ține de mine să reușesc. Pentru început, să vină mașina, că după știu eu ce am de făcut.

P.S. Dacă vă place ce aberez pe-aici când sunt plecat să vizitez locuri, rugați-vă să am un acces de hărnicie și să rezolv formalitățile pentru a avea voie să pilotez dronă. Pentru că, dacă rezolv asta, îmi cumpăr dronă în secunda doi. Din momentul ăla, tot ce va ajunge la voi o să arate mult mai bine.