Prima

Ca pieton urăsc din tot sufletul meu șoferii care încep să înjure sau să te certe de la volan cu gesturi largi, pe motiv că te-a găsit traversatul exact pe unde voia el să treacă sau că de ce nu traversezi mai repede.

Eu nefiind sub nicio formă genul mocăit, și cu atât mai puțin pe trecerea de pietoni. Dar măria sa șoferul are pretenția s-o iei la goană sau ceva.

Când îi vad că se uită urât și încep să dea agresiv din mâini, de-al dracu’ mă mișc și eu în reluare.

A doua

Ca șofer urăsc groaznic pietonii care stau pe trecerea de pietoni și-ți fac semn că poți să treci. Cred că sunt blestemat, că mereu dau de câte unul din ăsta proțăpit pe trecere care îmi face semn cu gesturi largi că pot să trec.

Eu nu trec, el continuă să dea din mâini, în spatele meu se face coloană și încep claxoanele. Zero bun-simț, zero cunoștințe de legislație rutieră.

Pentru cei care se întreabă de ce nu trec: pentru că n-am chef să-mi fie suspendat permisul, de-aia. Da, șoc și groază, fix asta este sancțiunea pentru neacordare de prioritate pe trecerea de pietoni.

Și pot să-mi pariez viața că pe polițistul care te oprește îl doare fix la banană că ți-a făcut unul semn să treci și tu, ca prostul, ai trecut. O să-ți comunice foarte reverențios că nu-l interesează, așa cum nici pe tine nu trebuiau să te intereseze semnele ăluia.

sursa foto: freepik.com