Auziți, pe vremea când lucram eu într-o firma care se voia corporație, de sărbători primeam cadouri de la parteneri care conțineau obligatoriu următoarele: calendar de perete, agendă și pix. Toate frumos inscripționate cu numele firmei de unde venea cadoul. Niciodată n-am înțeles de ce-ai face cadou așa ceva cuiva pe care nu-l urăști din ficați.

Partea și mai tristă e că până și firma în care lucram ne făcea cadou același set (calendar, agendă, pix), doar că era pe post de primă de Crăciun. Uneori primeam și niște bani, dar când îi primeam aveau grijă să ne facă să ne simțim atât de vinovați că-i primim, de-ți venea să le zici „e ok, n-am nevoie de bani, păstrați-i”. Sau să le transmiți că și-i pot băga-n…

Nfine, din fericire am scăpat de tradițiile astea corporatiste (pentru totdeauna, sper), dar sunt extrem de curios dacă se mai practică în zilele noastre. Mai primește cineva agendă, calendar și pix? Eventual de la firma unde lucrează.

Și dacă nu, ce primiți de la angajatori de Crăciun? Prime? Adică bani? Duamne apără si păzește de așa blasfemie! De unde să scoată și patronii ăia atâta amar de bănet când a fost un an așa de slab?

Ce? Nu vă sună cunoscut? Că la noi fiecare an era mai slab ca ăla dinaintea lui. Doar mașinile și casele acționarilor erau peste cele din anul anterior. Mă rog, detalii, probabil și le luau în rate, bieții oameni, și le plăteau cu sudoarea frunții.

Revenind, sunteți printre fericiții care au luat prime anul ăsta? Sau ați plecat acasă cu punga cu agendă, calendar și pix?