Cred că dacă n-ar fi fost recenta tentativă de ninsoare, n-aș fi observat că patru din cei șapte copaci, de pe lângă casa unde stau, sunt verzi. Mă rog, unul e pom, nu copac, dar astea sunt deja detalii aproape științifice.

Ziceam c-a nins, după care, în jumătatea aia de oră în care totul era alb în jur, nu maro, am observat covor de frunze aproape verzi căzute pe zăpadă. Ăla a fost momentul în care m-am uitat și la copacii din care căzuseră.

Și-am avut surpriza să observ că mai bine de jumătate dintre ei au frunzele încă verzi. Suntem la mijloc de decembrie, nu la început de septembrie, știe cineva de ce sunt copacii verzi în plină iarnă?

Nu de alta, dar când eram eu copil nu mai vedeai nicio frunză în copaci încă de prin octombrie. Am limpede în minte imaginea crengilor goale cu mult înainte să ningă pentru prima oară. N-am văzut în viața mea frunze căzute pe zăpadă, frunzele erau întotdeauna sub zăpadă.

E foarte posibil să existe o explicație logică și științifică, dar eu n-o intuiesc și mi-e lene s-o caut, așa că aștept să-mi explice cineva de pe aici care se pricepe. E normal să fie copacii verzi iarna?

P.S. Ca să fie și mai clar ce zic, uite un video de la fața locului. Dar cred că nu era musai nevoie de el, sunt convins dacă vă uitați pe fereastră la voi de acasă, o să constatați fix același lucru.