Salutare tuturor și bine că ne-am regăsit! Știți povestea, vreți muzică extra,  join la canalul de Discord, doriți să îmi trimiteți chestii despre concerte sau despre voi, avem mail, [email protected].  Pentru data viitoare aș vrea să aduc în atenția voastră alegerile celor mai importante publicații de profil pentru desemnarea celor mai bune albume ale acestui an, în funcție de gen. Sper să am și timpul și voința să fac asta.

➡️ Puteau să devină dansatori de flamengo sau să joace leapșa cu taurii. Soarele arzător, țărmurile stâncoase care împing în apele de peruzea ale Mediteranei, siesta, ole-urile, nu te împing să te apuci de death metal, chiar și unul melodic. Insulele Baleare nu sunt vreun centru al metalului extrem, se pare că mai sunt și pe la ei cetățeni furioși care vor o societate mai dreaptă, un ecosistem sănătos, din astea de europeni grijulii.  Echoes of the Future este videoclipul prin care spaniolii și-au promovat noul album, Echoes of the Future, al treilea al băieților din Mallorca.

Oamenii de la Æolian au avut parte, în general, de recenzii pozitive de la majoritatea publicațiilor de profil.  Și eu zic că este un album pe plus.

➡️ Probabil o mai țineți mint pe Paige, frontman-ul trupei Kobra and the Lotus, dacă nu, o cunoașteți acum. Artista face și chestii pe cont propriu, câștigă diferite premii prin județul Canada, ultimul ei videoclip, Under One Sun, sună foarte mișto și folky. În timp ce scriam chestiile astea despre tipă, cu coada ochiului, am observat că are ceva pe net mai proaspăt. Și mai pop, pentru că Love What I Hate la asta mă duce, la pop rock-ul din anii 2000. Bun de făcut clătite, frați și surori.

➡️ Zece, fucking ani, am așteptat ca Tim și băieții lui din San Diego, să scoată un nou album cu proiectul ăsta al lor. Pe Tim cred că îl știți mai bine din  AS I LAY DYING, AUSTRIAN DEATH MACHINE fiind de fapt un o parodie și un tribut adus băiatului austriac care a jucat în Terminatorii care contează. Albumul o să apară la începutul anului viitor, mă bucur că Tim a scăpat de micile probleme cu care ne confruntăm fiecare dintre, acuzațiile că ar fi angajat băieți de bine care să îi asomeze nevasta, arestarea, chestii din astea obișnuite, știți voi.

➡️ Știu că amicul Animaloo este exasperat constant de menționările Lenei, dar na, fiecare cu Leana lui. Trist și nasol este că noi nu avem o trupă care să se apropie timid de band-ul basarabean, nu mai zic să o văd cu ochii mei la Wacken, timp de o oră. Între timp INFECTED RAIN  își văd liniștiți de treabă și livrează.

➡️ Elvețienii de la ILLUMISHADE au fost pe placul soției, de aia I-am și pus aici, ea care este mare fană de basarabeni cântăcioși, nu ăia care contează, cum sunt ăia de mai sus, ăia de la carlas și toată fauna care cântă cu ei, I-au plăcut ăștia din țara cantoanelor. Cu riscul de a dormi pe vreun preș, spun tare și răspicat, ce cântați voi, ăștia autohtoni, pe la teve și radio este de căcat. Poate aș închide un ochi dacă banii I-ați câștiga din bilete, nu de pe la primării. Ai auzit, bă Chirilă, revoluționarule care nu ai probleme să cânți pe bani publici.

➡️ Grecii au scos single nou, When the Lions Die face parte din noul album, anunțat prin pe la începutul lui martie, anul viitor. Cântecul mi-a fost semnalat de către Kross. Este genul ăla de thrash pe care îl poate asculta lejer toată scara blocului.

➡️ Din Marea Britanie vin cu live video una dintre trupele care au avut o creștere constantă, vorbesc de  SYLOSIS . Piesa este parte din unul dintre cele mai mișto și energice albume ale anului, A Sign of Things to Come. Dacă nu l-ați ascultat, este timpul să o faceți, aveți doar de câștigat.

➡️ DYMYTRY, metalcore de Cehia, de la care după primele secunde de video, mă așteptam la ceva brutal. Am primit în schimb ceva care ar aduce în pragul delirului publicul unui festival ca Cerbul de Aur. Iarăși o piesă care poate fi fredonată la unison de către toți proprietarii prezenți la ședința de pe casa scării de bloc. Nu este rău ce este acolo dar nu este pentru mine.

➡️ Stoner din Italia, cu o tipă blondă la voce. Voce bună, instrumental retro, un doom des întâlnit la începutul epocii genului. DUNE AURORA merge la drum lung dar și la un pahar de Jack, băut alene, la tejgheaua unui bar uitat de lume.

➡️ Britanicii de la LOKUST sunt genul de trupă al cărei debut poate fi descris de un singur cuvânt, TALENT.  Oamenii vin cu un thrash din altă galaxie, probabil unul dintre cele mai bune produse de gen ieșite anul ăsta.

➡️ Continui cu un singur îndemn, ascultați băi oameni Infidel. Atât.

➡️ În ce îi privește pe Lutharo lucrurile sunt clare, devin din ce în ce mai buni cu fiecare lansare. Sincer, de abia aștept să își lanseze cel de al doilea album.

➡️ Sunt proiecte în spatele cărora stă forța creativa a unui singur om.  Suprinzător sau nu, de multe ori, produsul final este mult mai bun ca cel al unui band tradițional. Este și cazul lui Chris Black, americanul din spatele High Spirits. Cu toate că omul nu a stat degeaba, este prima oară când am ocazia să îi ascult omului, munca.

Discul ăsta a picat într-o zi în care nimic nu mergea bine, o zi de căcat absolut. Zeii muzicii probabil au simțit multă compansiune pentru umilul lor slujitor, care era la fel de vesel ca o găină fără cap și au trimis, spre umplerea sufletului, colacul ăsta.

Atât vă spun, dacă v-ar plăcea să auziți ceva care să vă ducă în zona Thin Lizzy, Judas, Gary Moore dar și Maiden, nu ezitați, press play. Un disc de ascultat.

🟢 Din categoria, #edelteamânkatînkor, LISTA LUI EDELWEISS – COLȚU CU METALE- LXXXV

Atât pentru astăzi, al vostru Edel vă urează sănatate, vouă și alor voștri. Multă pace pe peste tot.

sursa foto: freepik.com