Am văzut zilele trecute un sondaj pentru alegerile prezidențiale în care Șoșoacă apărea pe locul trei în preferințele publicului, după Geoană și Ciolacu, dar înaintea lui Simion. Am crezut că era la mișto, dar nu, era cât se poate de pe bune. Șoșoacă chiar este pe locul trei în preferințele acestui popor pentru alegerile prezidențiale.

Da, știu că sondajele astea oferă rezultatele în funcție de cine le comandă, dar chiar și-așa, chiar să fi fost comandat de Șoșoacă și umflate cifrele, ca să poți să le umfli trebuie să ai o bază de la care să pleci. Că nu poți să le umfli la 14%, plecând de la 0,7%. Moment în care intervine nedumerirea pe care nimeni n-a reușit să mi-o deslușească: cum arată profilul alegătorului de Șoșoacă?

Pot înțelege profilul alegătorului lui Mircea Geoană. E cel mai ușor de înțeles pentru că Geoană pare la ora asta cam singura alternativă care să nu te facă să emigrezi.

Pot înțelege profilul alegătorului lui Marcel Ciolacu. Îl pot înțelege prin intermediul mașinăriei de vot PeSeDe, care ne-a demonstrat cu vârf și îndesat ce poate în ultimii 30 de ani.

Pot înțelege și profilul alegătorului lui George Simion. În toată Europa partidele naționaliste de extremă dreapta capătă din ce în ce mai mulți adepți, AUR, cu Simion în frunte, n-avea cum să facă excepție.

Dar, prieteni, oricât mi-aș stoarce unicii doi neuroni, nu pot înțelege profilul alegătorului de Șoșoacă. Nu-mi pot imagina cum arată un cetățean care și-o dorește pe Șoșoacă președinte al acestei țări.

Deși teoretic ar trebui să-mi fie ușor să-mi imaginez, 14% însemnând că din zece oameni care trec pe lângă mine, măcar unul o votează pe Șoșoacă, tot nu pot. Creierul meu nu poate să proceseze informația că există oameni care, de bună voie și fără să fie amenințați cu arma, ar vota-o pe ființa asta mincinoasă, îngălată și urlătoare într-o funcție din care ar reprezenta România la cel mai înalt nivel în următorii 5 ani.

Uite, vă spun cu subiect si predicat, asumându-mi fiecare literă. Am văzut multe în ultimii 34 de ani, am trăit practic pe viu toate transformările României, am văzut cu ochii mei personaje publice și politicieni care mai de care mai imbecili și grețoși. Dar nimeni și nimic nu mi-a provocat atâta silă, atâta greață și atât dezgust cum îmi provoacă ființa asta slinoasă.

Și-atunci, să mă iertați, dar nu pot să nu mă întreb cum arată oamenii care-și spun încântați: „eu o votez pe duamna Șoșoacă, doar ea poate să fie președintele României”. Nu pot, n-am cum, când încerc să procesez această informație, mintea mea se duce în blue screen.

Dacă există cineva pe aici simpatizant al duamnei, aș aprecia enorm dacă mi-ar explica și mie ce-l mână în luptă. Promit să las să intre toate comentariile, promit să nu intervin în niciun fel, tot ce-mi doresc este să aflu cine și de ce și-ar dori sa fie Șoșoacă președinte al acestei țări.

Vă mulțumesc anticipat.