E posibil să nu fiți la curent (și pe bună dreptate) că mâine, sâmbătă 9 septembrie, și marți 12 septembrie, naționala de fotbal a României joacă două meciuri care ar putea s-o trimită extrem de aproape de calificarea la Campionatul European 2024.

Maine este România – Israel, iar marți se joacă România – Kosovo.

Eu știu, pentru că sunt genul ăla de individ încăpățânat care n-a renunțat niciodată să spere că mai vede măcar o calificare a României la un turneu final, înainte să se ducă spre Veșnicele Plaiuri ale Vânătorii. M-am uitat la toate meciurile, din toate campaniile de calificare, sperând că poate odată și-odată…

De altfel, nu sunt nici trei luni de când v-am explicat de ce continui să mă uit și de ce la golul ăla de 2-2, din Elveția, am zbierat și-am sărit prin casă ca un descreierat. Pentru că mi-e dor de senzația aia de fluturi în stomac pe care o ai înainte de începerea unui turneu final la care participă și echipa României. Pentru că, pentru mine, turneele finale au cu totul altă miză când participăm și noi. De-aia.

Ei bine, absolut suprinzător, dar de data asta chiar există șanse reale ca acest lucru să se întâmple. După patru meciuri, situația în grupa României se prezintă așa:

Este mai mult decât evident că șase puncte din meciurile cu Israel și Kosovo chiar ne-ar trimite extrem de aproape de o calificare pe care sper că ne-o dorim cu toții. Bine, fiind vorba despre naționala noastră niciodată nu ești suficient de aproape, întodeauna trebuie să te aștepți la ce e mai rău.

Daaar, acum, azi, când vorbim, suntem în cărți și sper din tot sufletul meu să fim și de marți seara încolo.

Și-acum, dacă tot v-am pierdut timpul cu articolul ăsta, să vă aud pronosticurile pentru România – Israel. Meci care se joacă sâmbătă, de la 21:45 pe Arena Națională.

Dacă batem, promit să revin cu articol pentru pronosticuri la meciul de marți, cu Kosovo. Dacă nu, nu.

sursa foto: freepik.com