Prieteni, țineți-vă bine, c-o să fie crunt ce-o să citiți mai jos.

Ieri dimineață la ora 8 și 27 de minute (știu exact, că m-am uitat special la ceas), un tată suedez stătea cu cei doi copii ai lui, ambii mai mici de cinci ani, în părculețul din fața hotelului unde eram cazat. Iar acolo, în părculeț, este o fântână arteziană.

Fântână în care se jucau ambii copii ai tatălui suedez. Iar când zic că „se jucau” a se înțelege că se tăvăleau, la propriu, în bălțile care se formaseră de jur împrejurul fântânii arteziene. Erau uzi leoarcă până la piele, din cap până în picioare, ai fi putut să-i storci liniștit cu tot cu haine.

Repet, toate astea se întâmplau în jur de ora 8:30 dimineața, iar afară era o temperatură de 10-11 grade. Soare, ce-i drept, dar friguleț spre frig.

Ce credeți voi că făcea tatăl suedez în timpul ăsta? Șoc și groază! Tatăl suedez părea să nu aibă nici cea mai mică problemă cu faptul că cei doi copii ai lui se joacă în apa aia rece, fără măcar o căciuliță pe cap și un fulărel la gât. Nici mănuși n-aveau, băgau mâinile goale în apa aia rece, ca sălbaticii.

M-am cutremurat tot când am văzut atâta inconștiență și nepăsare. Mai lipsea să le dea și câte o înghețată pe frigul ăla, ca să fie părintele denaturat perfect.

Vă zic, marele noroc al tatălui suedez este că trăiește în țara asta de barbari, Suedia, că dacă intra pe mâna grupurilor de mămiki din România, la ora asta deja era linșat public și făcută o petiție online să fie decăzut din drepturi. Plus reclamație la poliție și protecția copilului. Și bine i-ar fi făcut, inconștientul naibii.

Auzi tu la el, domnule, să lași copiii să se ude cu apă rece din cap până în picioare? Unde o să ajungem în felul ăsta? Să-i ținem în curent? Sau, ferească ăl de sus, să-i lăsăm să se murdărească pe hăinuțe?

Duamne apără si păzește!

sursa foto: freepik.com