Nu știu dacă sunt eu mai ghinionist de fel sau lucrurile chiar stau rău de tot în domeniu, dar toate, ABSOLUT TOATE, interacțiunile pe care le-am avut, în această viață, cu vreo agenție imobiliară mi-au pus nervii pe butuci.

Mă făceau cu capul în așa hal încât de fiecare dată îmi spuneam unul și același lucru: e ultima oară când mai apelez la agenții.

Doar că, ce să vezi, nu prea ai cum să nu apelezi la ele atunci când chiar ai nevoie. Lucru pe care probabil îl știu și agențiile foarte bine, prin urmare își permit să fie la limita de jos a neseriozității.

Bine, înțeleg că nu e vina agențiilor în sine, întotdeauna e vina oamenilor, că ei formează agenția. De-aia spuneam la început că ori sunt eu ghinionist de-am dat peste cei mai neprofesioniști agenți imobiliari, ori lucrurile chiar stau nasol în acest domeniu.

Minciuni peste minciuni, neserioși, întâlniri la care nu veneau, după care nu-ți mai răspundeau niciodată la telefon. Sau întâlniri la care veneau, dar îți prezentau cu totul altceva decât știam c-ar fi trebuit să-mi prezinte, cu aerul că-ți fac o favoare, desigur. După care mai băgau și vestita: „trebuie să vă hotărâți azi, că e bătaie pe apartamentul ăsta”. Era tot neînchiriat apartamentul ăla și peste trei săptămâni.

Apartamente despre care jurau că au exclusivitate: „azi e pus pe piață, domnu’, și doar noi îl avem în ofertă.”. Evident, nu era nici pus în ziua aia pe piață și-l găseai la toate celelalte agenții în ofertă.

Dar dincolo de toate astea, toți erau cu foamea-n gât și simțeai pe ei că tot ce-i interesa era să-și ia mai repede nenorocitul ăla de comision și sa te lase-n plata Bărbosului. Zero implicare, zero dorință de a te ajuta, zero pe linie.

Iar dacă toate astea se întâmplau pe piața de închirieri, mi-e groază să-mi imaginez ce-o fi când vorbim despre vânzare-cumpărare, acolo unde comisioanele arată cu totul altfel. Am deja am coșmaruri știind că voi fi nevoit să lucrez din nou cu o agenție imobiliară.

De-aia vin și vă întreb ca pe frații mei, ca pe copiii mei: oameni buni, prieteni, cunoașteți vreo agenție imobiliară serioasă în Râmnicu Vâlcea? Sau măcar vreun agent imobiliar serios și implicat în jobul lui? Repet, din Vâlcea.

Nu vreau nimic gratis, nu vreau nimic preferențial, nu vreau să fiu tratat în vreun fel anume. Tot ce vreau este să știu că voi ajunge pe mâinile unui agent imobiliar despre care să pot spune la final: „uite, domnule, că mai există și oameni din ăștia”. Practic, să mă ajute, dar să-mi redea și încrederea în breasla asta.

Sincer, speranțele mele sunt extrem de mici, atât de mici că ți-ar trebui un microscop extrem de performant să le vezi, dar sunt.

Așa că, dacă știți pe cineva care ar putea să mă ajute, vă roagă fratele vostru să lăsați în comentarii. Mă ocup eu să-i contactez și tot ce trebuie, dar înainte de toate trebuie să am pe cine contacta.

sursa foto: freepik.com