Am avut un program extrem de strâns în deplasarea de la Bruxelles. Practic, a existat o singură zi liberă, în care am putut sa facem ce-am vrut, cea de vineri. Zi pe care, așa cum m-ați sfătuit și mulți dintre voi, am ales s-o petrecem în Bruges.

Este extrem de simplu să ajungi de la Bruxelles la Bruges, tot ce ai de făcut e să te duci în gară. Pentru că, odată ajuns acolo, e imposibil să nu ai un tren către Bruges în următoarele zece minute. Tren care face în jur de o oră până la destinație.

Vă spun toate astea doar așa ca să vă conving că n-aveți de ce să ezitați. Dacă ați ajuns în zona Bruxelles, duceți-vă sa vedeți și Bruges. Și dacă tot ajungeți acolo, vă roagă fratele vostru să nu cumva să nu mergeți cu barca pe canale. O să-mi mulțumiți după.

Prieteni, vă spun cu mâna pe inimă, este unul dintre cele mai mișto orașe în care am călcat vreodată. Oriunde întorceam capul, părea că peisajul este făcut din post card-uri sau rupt din povești, jur. De altfel, o să vă lămuriți dacă aruncați un ochi peste fotografiile de mai jos.

Înainte să vă las cu pozele, mai am de lămurit o chestiune. Este a nu știu câta oară când îmi iau țeapă cu aplicația meteo AccuWeather.

Faza e așa. Mi-am făcut bagajele pentru Bruxelles joi, adică în ziua în care am plecat, că avionul a fost la ora 17:00, deci aveam timp căcălau.

Evident, m-am uitat pe AccuWeather să văd ce fel de haine îmi iau la mine, mai ales că eram pățit cu vortexuri polare și alte minuni. Am zis că nu poate să fie nimic mai exact decât o prognoză pentru ziua respectivă și a doua zi, că erau singurele zile în care aveam program de voie.

Well, AccuWeather mi-a aratat ploaie și frig în Bruxelles și în Bruges, joi și vineri. Pentru Bruges, cel puțin, șansele de ploaie erau de 96% pentru ziua de vineri, adică exact aia în care ne-am dus acolo. Plus o temperatură maximă de 11 grade.

Prin urmare, mi-am făcut bagajele în concordanță cu informațiile primite. Am plecat cu ghetele de iarnă în picioare și îmbrăcat cu geacă groasa. Iar în troller mi-am pus haine pentru iarnă, pentru că de ce sa tremur de frig pe străzi?

Cred că vă puteți da seama din poze cam cum era vremea la Bruges. Nu doar că n-a plouat, dar m-am mai și copt de cald, cel puțin la prânz,

Și nu mă prind care e faza, mai ales că nu e prima oară când mă țepuiesc cu aplicația asta. AccuWeather nu-și extrage și ea datele de pe niște site uri meteo? Că așa, de la mine, pare că e gestionată de un băiat care dă în bobi, după care pune rezultatele pe aplicație. Dacă îi iese, bine, dacă nu, iarăși bine.

Gata, acum vă las cu fotografiile. Uitați-vă si voi cam cum poate să arate orașul ăsta.