Am mai zis pe-aici și-o s-o mai zic cu fiecare ocazie. Îmi place când marile companii se implică în viața cetății, dar, mai ales, în viețile celor care au mare nevoie să fie ajutați. Și cine ar putea s-o facă mai bine decât cei care au și mijloacele necesare să-i ajute?

Am participat și eu la una sau două dintre edițiile trecute ale campaniei „Dăruiește Lumină”, deci cam știu bine despre ce este vorba.

Campania a început în anul 2015, timp în care prin intermediul ei cei de la E.ON România au donat 1.750.000 kWh energie pentru 66 de instituții și 3.300 de familii nevoiașe.

De atunci, în fiecare an, noi, oamenii obișnuiți, suntem cei care îi ajutăm pe cei de la E.ON să redistribuie energie către cei care au nevoie.

Ceea ce se întâmplă și acum, în 2023, când E.ON România anunță noua ediție a campaniei „Dăruiește Lumină”, prin intermediul căreia va acorda 500.000 kWh de energie, împreună cu utilizatorii din rețelele sociale.

Cum se întâmplă asta? Foarte simplu. Oamenii sunt invitați să urmărească episoadele din Podcastul campaniei și să interacționeze cu ele pe Facebook, TikTok și Instagram.

Fiecare comentariu de încurajare, fiecare apreciere a respectivei postări sau fiecare redistribuire a conținutului dedicat echivalează cu 50 kWh, energie pe care orice utilizator o poate dona instituției pe care o va susține, fără să îl coste nimic. Un utilizator poate oferi lumină unuia sau mai multor beneficiari ale căror povești sunt prezentate în seria de podcasturi de pe pagina „Dăruiește Lumină”.

Realizate împreună cu unii dintre cei mai cunoscuți bloggeri sau jurnaliști din România, episoadele aduc în atenția publicului povestea fiecărei instituții într-o manieră inedită, prin poveștile personale ale unor personaje reprezentative.

Aici intervine partea în care încerc să ajut și eu cum pot, astfel că mai jos am lăsat unul dintre episoadele Podcastului „Dăruiește Lumină”, mai precis cel în care Lucian Mîndruță stă de vorbă cu Florin Georgescu. Dacă nu vă sună nimic palpitant, o să vă sune acum: Florin Georgescu este ciclist nevăzător. Treabă care pe mine m-a lăsat cu gura căscată.

Dacă vreți și simțiți să vă implicați în campanie, dacă vreți să ajutați la dăruitul luminii, știți ce aveți de făcut: play video. Un singur sfat aș avea pentru voi, să-i dați play direct din Facebook.

Lucru foarte ușor de făcut: după ce începe să ruleze, în colțul din dreapta jos vă apare simbolul „Facebook”. Click pe el și veți fi redirecționați automat să vizualizați din Facebook. Așa mi se pare normal, că acolo se întâmplă campania și acolo puteți ajuta.

Acestea fiind zise, cam atât pentru moment.