În spațiul virtual tocmai a apărut o nouă emisiune culinară, dar nu una oarecare, ci una în care bucătar este chiar infractorul condamnat Liviu Dragnea.

Bucătăria de Acasă, pe numele ei, ne propune să intrăm în lumea minunată a rețetelor tradiționale românești, alături de proaspătul fost pușcăriaș și fost șef de partid care ține țara asta în beznă de atâta amar de vreme.

Și ce e rău în asta?, ați putea întreba. A terminat omul cu politica și s-a reinventat, acum gătește, poate se-apucă și de scris poezii, ce, n-are voie?

Nu puteți să fiți atât de naivi încât să credeți că omul care conducea de facto România, până să intre la închisoare, s-a apucat brusc de gătit în spațiul public. Doar așa, pentru că e el pasionat de arta culinară și vrea să împărtășească pasiunea lui cu cât mai mulți oameni. N-aveți cum să fiți atât de creduli sa puneți botul la așa ceva, nu când vorbim despre Dragnea.

De altfel, dacă tot vorbim despre pasiunea de a găti, dacă v-ați prins urechile prin bucătărie măcar accidental, o să remarcați două lucruri: modul în care taie legumele (cel puțin la mărar zici că e prima oară când toacă așa ceva) și cuțitul pe care-l folosește.

Ăla e cuțit pe care-l folosești să cureți mere, pe canapea, la televizor, în niciun caz un cuțit pentru gătit pe care să-l folosească un pasionat de bucătărie care tocmai își deschide un canal specializat. Eu, care gătesc la nivel sub-mediocru și din an în Paști, am în casă cel puțin trei cuțite care sunt mult peste șurubelnița aia pe care o folosește Dragnea.

Nfine, astea sunt detalii, am vrut să le menționez doar pentru că mi-au sărit în ochi.

Altceva mi se pare cu adevărat demn de semnalizat la proaspătul canal de YouTube al infractorului condamnat Liviu Dragnea. Toată filmarea este plină de discurs naționalist, de aluzii extrem de evidente, de concluzii de genul: „țara asta e mult prea bogată ca să fim nevoiți să aducem, pentru hrană, ceva de afară”.

Sunt absolut convins că n-a ales întâmplător să lanseze canalul în plin post al Paștelui, tocmai ca să poată alege o rețetă de post din „ingrediente sănătoase, românești”. Te duci direct la inima publicului țintă cu așa ceva. Uite, domnule, un român care gătește românește, or să-și zică admiratorii, în timp ce lăcrimează discret.

De altfel, unul dintre momentele narative principale ale videoului este acela în care Dragnea povestește cum folosește roșii de la el din grădină, pentru că „pur și simplu nu mai am încredere în cele din magazin”. De ce? Scrie prea mic pe cutie și nu se văd ingredientele folosite de producători, treabă cu care fostul infractor condamnat este în total dezacord.

„Dar nu e vina celor care le vând, ci a celor care le permit să facă asta”, conchide tot el ca la manualul agitatorului naționalist. Cine sunt cei care le permit producătorilor să facă asta și ce anume ar vrea să fie scris mai mare pe cutii, omite să precizeze.

Ei bine, pe sistemul ăsta curge absolut tot videoul care este efectiv împănat cu discurs ultra-naționalist. Dragnea spune chestii general valabile, fără să pună degetul pe ceva anume, dar despre care știe cu siguranță că le sună bine celor care caută lideri cu un astfel de discurs. Prevăd că în foarte scurt timp o să avem din nou un Liviu Dragnea jucător pe scena politică, treabă la care canalul cu rețete o să-l ajute din plin.

Pot să pun pariu pe ORICE că episoadele următoare vor fi tot cu rețete simple, românești, cu ingrediente din grădina din spatele casei, dar pline de aluzii și discurs naționalist. O să urmăresc și vă țin la curent.

P.S. Nu vă las link către mărețul canal culinar, că nu vreau să contribui și eu, în mod direct, la popularizarea lui. Vă ajută google să-l găsiți, dacă e.