Am și eu o curiozitate dublată de o rugăminte.

Curiozitatea este asta: există cineva pe aici care să nu fi fost mințit vreodată cu vestita „vă sunăm noi”? Mă refer, desigur, la interviurile pentru job. Toate interviurile pentru angajare se încheie cu promisiunea că respectivul candidat va fi sunat, indiferent dacă răspunsul este pozitiv sau negativ.

Așa cum este și normal, de altfel. Trebuie să-i spui omului ăluia că nu mai are ce aștepta, în cazul în care nu s-a calificat pentru jobul respectiv.

Dar asta se întâmplă doar în teorie, pentru că, în practică, nu te mai sună nici dracu’ pentru răspunsul negativ.

Acum vine și rugămintea: să vă luați câteva secunde și să-mi răspundeți la curiozitatea de mai sus. Vreau să văd dacă există măcar un om aici care sa poată zice (fără să mintă, desigur): „da, eu am fost sunat de fiecare dată”. Măcar unul, da? Pentru că eu trăiesc cu convingerea că absolut toți am trecut măcar o dată printr-o țeapă de HR de genul ăsta.

Nu, de fapt, eu trăiesc cu convingerea că se întâmplă mult mai des să nu te mai sune nimeni, în loc să fii anunțat că n-ai trecut interviul. Și vreau să văd dacă mă înșel sau nu.

Se pune și dacă, în loc de sunat, răspunsul a venit prin orice altă cale cunoscută de omenire: email, sms, mesaj pe diverse rețele sociale, porumbei călători, semnale cu fum. Ideea e să fi interesat pe cineva din firma aia să vă anunțe că răspunsul este „nu”.

N-aveți idee cât de curios sunt de răspunsuri. Pentru că știți ce-o sa fac cu articolul ăsta? O să-l bag la înaintare de fiecare dată când voi mai da peste HR-iști care explică tuturor cât de minunat este HR-ul în România. Asta o să fac. Prin urmare, n-am nicio problemă dacă lăsați și numele firmelor care n-au avut bunul simț să vă anunțe.

Pe post de încheiere, o să vă las ceea ce eu consider a fi cel mai tare banc, în materie de HR, pe care l-am auzit vreodată. Atât doar că nu e banc, l-am trăit de la fața locului. Departamentul de HR al firmei unde lucram pe vremea aia a sunat-o pe o colegă de birou s-o cheme la interviu. Poate nu vă e foarte clar ce zic, tipa deja lucra de ceva vreme la noi în firmă, dar ăia de la HR o chemau la interviu. Și cu asta am zis tot.

P.S. Dacă nu activați pe piața muncii din România, vă rog să specificați asta. Nu de alta, dar să nu fac naibii infarct dacă citesc vreun răspuns de genul: „pe mine m-au anunțat de fiecare dată”. După care să-mi dau seama că era vorba despre interviuri de job prin Germania sau altă țară cu multă apă caldă.

sursa foto: freepik.com