Am cunoscut mai multe tipe care făceau (sau poate încă fac) videochat, dar am să vorbesc doar despre una dintre ele.

Din motive mai mult decât evidente, n-am să-i las nici numele, nici vreun alt detaliu după care ar putea s-o identifice cineva. O să vă spun doar atât: tipa nu că era frumoasă, era incredibil de frumoasă. Era genul ăla care dacă se nimerește lângă tine în club, te apuci să cauți hameiul din bere.

Ce-i drept, poate că ăsta era și motivul pentru care câștiga extrem de bine. Pentru că era evident din cosmos, pentru oricine, că trăia pe picior mare.

Femeia avea ditamai casa cu curte și vreo trei mașini. Una dintre mașini era mai modestă, de tăvăleală, dar celelalte două erau din alea la care noi, muritorii de rând, ne permitem doar visăm. Pe scurt, avea un nivel de trai mult peste ceea ce noi am numi „decent”.

Și stați că asta nu e tot. L-am cunoscut și pe iubitul ei, omul avea un job mai mult decât onorabil, producea și el bani destul de mulți. Am făcut precizarea asta doar ca să înțelegeți că problema financiară nu exista în acea relație, la o adică, el ar fi putut sa țină toate cheltuielile casei (și nu numai), fără ca ea să fie nevoită să miște vreun deget (pun intended).

Desigur, el știa exact cu ce se ocupă ea, nu era ca și cum tipa îl mințea că e CEO la o multinațională și de-acolo-i vin banii. Ceea ce-mi spune mie că „nevoită” iese din ecuație, femeia făcea videochat pentru că asta-i plăcea și pentru că așa își dorea.

Repet, toate astea fiind într-o relație. Relație care, privită din exterior, părea că merge foarte bine. Cel puțin, așa se vedea de la mine.

Și-acum vine întrebarea pentru voi, întrebare pe care probabil o intuiați: ați fi de acord ca partenera voastră să facă videochat? Să presupunem că vine și vă spune în față că are de gând să se reorienteze profesional ca să producă mai mulți bani și consideră ea că videochatul ar fi soluția. Ce faceți voi în situația asta?

Desigur, aici nu discriminăm, am adresat întrebarea bărbaților doar pentru că, statistic vorbind, este mult mai mare numărul femeilor care fac videochat. Dar le voi întreba și pe doamnele și domnișoarele de pe aici: ce faceți dacă el vine într-o zi acasă și va anunță că s-a hotărât să facă videochat?

Ca să închidem cercul și să fim corecți până la capăt, o să vin și cu ipoteza care n-are nicio legătură cu vreun partener. Pe scurt, ori vi se propune, ori vă vine chiar vouă ideea c-ați putea să faceți videochat. După ce analizați temeinic situația, ajungeți la concluzia că probabil ați face mult mai mulți bani decât la job-ul actual. Ce faceți? Vă băgați sau nu?

Ah, să nu uit, pe ultima sută de metri mi-am adus aminte ceva. Pe vremea când stăteam la Tineretului, fix în clădirea de lângă blocul meu a apărut un studio din ăsta de videochat. Prieteni, în doar câteva zile străduța pe care stăteam s-a transformat într-o mini replică a Salonului Auto București. Nu aveți idee cu ce mașini veneau fetele alea la job. N-am folosit asta pe post de argument pro sau contra, era doar o constatare.

P.S. Dacă ajunge articolul ăsta la cineva care chiar lucrează în industria asta, m-aș bucura enorm să ne spună cum se văd lucrurile de la ea sau el. Pentru că din exterior vezi întotdeauna doar vârful aisbergului, sunt convins că din interior se vede cu totul altfel.

sursa foto: freepik.com