Eu nu știu cum să comentez știrea asta:

Chestorul Florin Mihăilă, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Imigrări, a fost surprins jucând Solitaire în cadrul Conferinței Agenției Uniunii Europene pentru Azil, de la Malta. Conferința a avut loc cu o săptămână înainte de Consiliul JAI, unde României i-a  fost respinsă aderarea la Spațiul Schengen pe considerente ce țin de migrațiune.

Serios, mintea mea refuză să înțeleagă așa ceva. Nu zic că din cauza domnului chestor Florin Mihăilă n-am intrat noi în Schengen, dar nu puteți nici să-mi spuneți că n-are legătură. Iar legătura este atitudinea. Mai precis, atitudinea celor care conduc țara asta. Sau, și mai bine spus, atitudinea celor care reprezintă țara asta în fața altor țări.

Ești la o conferință internațională, nici dacă nu înțelegi engleză (deși aproape sigur au avut translator), nu te apuci sa joci Solitaire în plină dezbatere, măcar din respect pentru cei din jurul tău. Lasă că poate te vede cineva și-ți bate obrazul, dar așa ca om, ca reprezentant al unei țări, nu te apuci în plm să te joci. Nici Solitaire, nici altceva.

Stai dracului pe locul tău, strângi din fund și te rogi să se termine mai repede, dacă de altceva nu ești stare, dar nu te apuci să-ți bați joc de conferința aia.

Iar faza și mai jenantă este că chiar l-a observat cineva, pentru că domnul chestor a fost surprins jucând Solitaire de către unul dintre participanți, om care s-a exprimat destul de ironic: „is playing cards for almost half of the meeting” (bănuiesc că n-aveți nevoie de traducere).

De-aia ziceam mai sus că nu mai am ce să comentez. Practic, mai jos nu se poate.

Bănene, ce e în țara asta…

Later edit: Am văzut acum la știri că biroul de presă al poliției a infirmat că reprezentantul României ar fi desfășurat alte activități decât cele acreditate prin mandat. Am râs. Poate că domnul chestor era acreditat și pentru Solitaire. Pentru că nu, n-a zis nimeni: „nu, domnule, e o minciună, n-a jucat niciun Solitaire”.