Articolul de astăzi este dedicat celor care, deși nu-și doresc, sunt nevoiți să treacă prin ceea ce înseamnă să-ți înlocuiești centrala termică. Știu exact despre ce vorbesc pentru că am trecut deja prin asta și, dacă e să mă iau după nea Soare, trebuie să mă pregătesc să mai trec încă o dată cât de curând.

Nea Soare fiind meșterul care are grijă de centrala noastră, omul pe care îl sun de fiecare dată când are probleme. La ultima lui vizită, omu’ a fost destul de clar:

– Trebuie să vă pregătiți de una nouă, că asta și-a cam trăit viața.

Dacă vă regăsiți în aceste cuvinte sau dacă undeva în adâncul vostru știți deja că zilele centralei voastre sunt numărate, s-ar putea să vă intereseze aceste cuvinte magice: Thermo Hybrid Combo.

Ce înseamnă asta tradus în frumoasa noastră limbă? Înseamnă că poți să-ți înlocuiești centrala ta veche cu o soluție hibrid, de ultimă generație. Vă întrebați cum adică „hibrid”, este? Simplu, Thermo Hybrid Combo este o soluție de încălzire ce combină o centrală termică modernă pe gaz, în condensare, cu o pompă de căldură sustenabilă și extrem de eficientă.

Practic, cu soluția hibrid ai avantajele celor două tehnologii: eficiența mare a unei pompe de căldură și puterea unei centrale termice, cele două completându-se reciproc atunci când e nevoie.

Uite, ca să înțelegeți, acum, iarna, când e nevoie să faci cald în casă, până la -10 grade Celsius, pompa de căldură aer-apă știe și poate să facă singură treaba asta.

Pompa extrage căldura și umezeala din aerul exterior, iar compresorul încălzește agentul termic pentru a-l introduce în casă la o temperatură mai ridicată. Mai simplu spus, până la -10 grade, pompa aer-apă îți va face singură căldură în casă. Abia de la temperaturi sub -10 grade, intervine si centrala termică care preia procesul de încălzire. Iar toate astea înseamnă și încălzire mai eficientă, dar și scăderea costurilor. Atât de simplu.

Vara, în schimb, când bănuiesc că nu mai vrei să bagi căldură, aceeași pompă aer-apă te va ajuta singură singurică. Pur și simplu va inversa procesul, iar rezultatul va fi c-o să ai răcoare în casă. Dar pentru asta ai nevoie de ventiloconvectoare sau de răcire prin pardoseală. Cu ocazia asta ai scăpat și de aparatele pentru aer condiționat.

Ca să nu mai spun că, dacă ți se pune pata, poți să-ți montezi și panouri fotovoltaice. Pompa aer-apă funcționează perfect cu ele, prin urmare, o să reduci bine de tot costurile cu energia electrică.

Ar mai fi de menționat un aspect destul de important: această soluție este dedicată celor care stau la casă. Iar asta nu se întâmplă pentru că nu vor cei de la ENGIE să le-o ofere și celor care locuiesc la apartament, ci pentru că este compusă dintr-o unitate care se instalează în exterior (pompa de căldură aer-apă) și o unitate care se instalează în interior (centrala în condensare).

Cele două echipamente trebuie să fie poziționate cât mai aproape unul de celălalt, prin urmare ai nevoie de niște spațiu liber care să-ți permită asta, spațiu pe care îl cam ai la dispoziție când stai la casă.

Și încă ceva, oferta este destinată exclusiv clienților ENGIE de gaze naturale.

Acum, că știți toate astea, o să vă mai spun doar că soluția Thermo Hybrid Combo de la ENGIE vine cu instalare completă și mentenanță pentru noua centrală, deci ai scăpat de o grămadă de bătăi de cap. Poți să plătești integral, dar poți să optezi și pentru rate pe care le primești direct pe factura de gaz.

Apropo de factură, consumul de gaz se va reduce substanțial, pentru că sistemul poate ajunge la o eficiență de 4 ori mai ridicată pentru încălzirea casei. Iar dacă la un moment dat te hotărăști să-ți pui și panouri fotovoltaice, te-ai scos, devii aproape independent energetic. Ceea ce nu-i deloc de colea pentru vremurile pe care le trăim.

O să vă mai las și ce conține pachetul „Thermo”:

➡️ Centrală termică în condensare Immergas;

➡️ Pompă de căldură aer-apă Immergas;

➡️ Servicii complete de instalare;

➡️ Servicii tehnice de verificări/revizii periodice pentru instalația de gaz și centrala termică timp de 5 ani;

➡️ Plată integral sau în 60 de rate, direct pe factura de gaz, pentru echipamentele și serviciile tehnice din pachet;

Acestea fiind zise, sper să vă fi fost utile toate aceste informații. Mie cu siguranță mi-au fost. Prima oară când „tușește” centrala pe care o avem acum, am și făcut comandă la ENGIE pentru soluția asta hibrid. Bine, asta o să însemne că mă cam despart de nea Soare, dar cred că voi putea duce această suferință. 😊

sursa foto: freepik.com