La unul dintre articolele mele, pe pagina de Facebook a fost postat un comentariu spam care făcea reclamă unui produs. Se întâmplă des, dacă le observ, le șterg în secunda doi fără să stau să le citesc. Doar că la ăsta mi-au atras atenția cuvintele: „permis de conducere legal”. Păi stai un pic, cum adică „legal”? Se poate și permis de conducere ilegal?

Așa se face c-am citit spamul ăla. Spam care făcea reclamă acestei pagini de Facebook. Când am văzut că e treabă serioasă, am mai dat și-un search pe google. Search care mi-a adus în fața ochilor cele două site-uri de mai jos, site-uri care se ocupă cu obținerea permisului de conducere fără școală de șoferi și, mai ales, fără niciun examen.

Spicuim de pe site-ul 1:

Oamenii au următoarele probleme pentru a cumpăra permisul de conducere online. În primul rând, există persoane care pot conduce bine, dar din alte motive nu pot trece testul de conducere, cumpăra permis de conducere. În al doilea rând, unii oameni au nevoie urgentă de permis de conducere pentru a obține un loc de muncă, dar nu pot aștepta procesul legal lung.

Aici ne ajutăm clientul să cumpere permisul de conducere online fără examene, iar licența este 100% legală și înregistrată în sistem. Costurile permisului de conducere pe acest site web sunt moderate și accesibile, depind de categoria permisului de conducere și de cât de repede este nevoie.

Există mai multe diferențe între ceea ce numim permis de conducere real și permis de conducere fals. Cea mai fundamentală diferență este că informațiile false de licență nu sunt înregistrate în sistemul de baze de date în care un permis de conducere real este înregistrat în baza de date cu detaliile complete. Din cauza neînregistrării, licența falsă nu este recomandată să fie prezentată la punctele de control avansate. Aici, pe site-ul nostru, permisul de conducere este garantat 100% ca fiind legal și înregistrat în sistemul de baze de date.

Spicuim și de pe site-ul 2:

Știm cu toții că obținerea permisului de conducere în România și în alte țări europene nu este atât de ușoară când trebuie să treci prin toate procedurile oficiale, inclusiv să mergi la școală luni de zile și să treci de diverse teste și analize practice. Această procedură este lungă și plictisitoare pentru persoanele care merg la școală sau au un loc de muncă. De aceea, am venit cu cele mai scurte și mai simple strategii pentru a ajuta persoanele cu diverse dificultăți să obțină rapid un permis de conducere fără a merge la școală sau a scrie.

Mulți oameni ar fi uimiți și șocați să afle că pot obține un permis de conducere înregistrat legal fără a trece prin școală sau prin procesul oficial. permisul de conducere pe care vi-l oferim va fi inregistrat legal in prefectura si va parcurge toate procedurile legale de inregistrare, singura diferenta in acest caz este ca clientii nostri nu sunt obligati sa sustina examenele sau chiar sa treaca prin scoala care bineinteles este o situație pe care mulți încearcă să o evite.

Obținerea permisului de conducere românesc nu a fost niciodată atât de dificilă și restrictivă. Pur și simplu statistic este țara din lume în care este cel mai greu să obții permisul de conducere.

Hopa! Stați așa, păi cum vine asta? Că ultima oară când am verificat, altele erau metodele de obținere ale unui permis auto, în România.

Pentru că subiectul mă intriga, am pus mâna și i-am contactat pe cei cu site-ul 1. Aveți mai jos schimbul de email-uri (n-am modificat nici măcar o virgulă):

Eu: Bună ziua, am nevoie cât mai rapid de permis de conducere categoria B. Cât de repede se poate obține la dumneavoastră și cât mă costă? Există vreo taxă de urgență?

Site permise false: Bună ziua categoria b a costat 900 euros

Eu: Cum se procedează? Și în câte zile pot avea permisul?

Site permise false: dorim sa va informam ca plata noastra se face prin transfer bancar si se va face in doua rate, prima rata de 430 euro care va fi folosita pentru a va furniza rezultatele probelor teoretice si practice si alte documente care vor fi folosite pentru introduceți-vă permisul în baza de date și a doua tranșă de 470 euro de plătit când primiți permisele și confirmați. dacă sunteți de acord cu acești termeni și sunteți interesat, putem continua cu transmiterea documentelor. Mulțumiri

Ajunși la acest punct al conversației, m-am oprit. Mi-aș fi dorit să merg mai departe, să le plătesc suma cerută ca să văd ce se întâmplă în continuare. Le dau banii și nu mai zice nimeni nimic? Sau le dau banii și-mi vine permisul acasă?

Vă dau cuvântul meu că dacă erau mai jos scorurile, aș fi încercat doar ca să văd cu ochii mei cum arată un permis „legal” cumpărat de pe net. Doar că pentru toată distracția asta ar trebui să plătesc 900 de euro. Or, să mă iertați, dar chiar pot să dau întrebuințări mult mai bune purcoiului ăstuia de bani.

Ideea de bază însă rămâne. Dacă ăștia vând permise pe bune, îți vine plasticul acasă, și toată afacerea te costă doar 900 de euro, vă dați seama că e mult mai ieftin și mai rapid decât procedura legală? După care, cam ce se poate întâmpla în trafic cu un cetățean care și-a obținut permisul în acest mod? Și nu musai cu el, ci cu alții care n-au nicio vină?

Am păstrat schimbul de email-uri, îl pot pune oricând la dispoziția poliției române. Nu că ar interesa pe cineva în țara asta, doar așa, să fie.