Nu știu dacă la voi a ajuns ultima fiță în materie de teoria conspirației: moartea subită. Habar nu aveți despre ce vorbesc, nu? Lasă că vă zice fratele vostru acum.

Pe lângă meetingurile împotriva obligativității vaccinului anti-covid (deși nu-i obliga nici dracu’ să se vaccineze), tema preferată pe care aberau luptătorii antibotniță, urmașii antivaxxeri ai dacilor liberi, era asta: „s-ă vezii cum o s-ă moară toții înțepați ăștia”. Că, na, doar se știe că Oculta ne vrea morți, deci urmau să moară toți cei care „s-au înțepat cu ser experimental”.

Doar că, ce să vezi, nu moare nici dracu’. Se fac acuș doi ani de la primul vaccin și de murit au murit tot sărmanii care s-au uitat în gura ăstora. Ca să nu mai spun că a trecut și perioada de grație în care trebuiau să ne crească solzi sau să ne iasă antenele cincige prin creștet. Nimic, frate, toate sunt exact cum trebuie.

Or un afront ca ăsta nu poate fi îndurat de luptătorii anticreier. Trebuiau să găsească ceva să le susțină teoriile. Și-au găsit: moare lumea subit, boșilor. Merg oamenii liniștiți pe stradă, se duc să-și ia shaorma cu de toate, pică din picioare și mor. Fără să știe nimeni de ce-au murit.

Și pentru că toate astea trebuiau sa poarte și un nume, l-au găsit ei pe cel mai șmecher: Sudden Adult Death Syndrome. Eu i-aș fi zis Antivaxx Fart Brain, dar, de ce să mint, sună mai bine al lor. Sună ca și cum l-a inventat cineva care e reușit să treacă de clasa a cincea. Cu greu, cu repetat măcar doi ani, dar a reușit.

Înțelegeți? Imbecilii ăștia, care nu credeau în covid și nu știau pe nimeni care a murit de covid, acum au întors-o exact invers: toți oamenii care mor acum, mor de la Sudden Adult Death Syndrome.

Cum moare câte cineva, cum e moarte subită. Zic doctorii c-a murit omul de infarct sau de cancer, se aplică rețeta devenită deja clasică: suntem mințiți, nu e adevărat, era sănătos tun, l-am văzut io ieri la coadă la lapte și uite că azi a murit. Vă spun, nu există antivaxxer care se respectă să nu știe măcar cinspe-douăzeci de cazuri de cetățeni care „n-aveau nimic” și-au murit așa de-a-n-picioarelea.

Știți ce mă întreb eu la nesfârșit? Ok, am înțeles, nu crezi în vaccin, nu crezi în știința, nu crezi decât în tâmpeniile care-ți trec ție prin cap. Dar de ce trebuie să și semnalizezi toate astea? Să mor dacă pot înțelege ce-i face p-ăștia să urle ca apucații pe orice subiect. Cred că singura explicație e aia cu căruța care cu cât e mai goală, cu atât face mai mult zgomot. La fel și creierul de antivaxxer.

Băi, resursele de prostie sunt inepuizabile pe planeta asta. Iar la noi aici, pe tărâmurile locuite de urmașii dacilor liberi e cel mai rău, suntem campioni mondiali la debitat imbecilități conspiraționiste. Nici nu ar avea cum căcat să fie altfel, când 50% dintre cetățenii din țara asta sunt analfabeți funcțional. Credeți că degeaba avem nevoie de peștișorul ăla?