La Vocea Romaniei, Irina Rimes încearcă s-o convingă pe una dintre concurente să intre în echipa ei și folosește ca argument faptul că au pantofi care seamănă. Ca să fie mai convingătoare, se duce pe scenă lângă concurentă și se descalță.

Moment în care se aude Chirilă întrebând ironico-arogant:

– Vi i-ați luat de la același second hand?

Colegii de platou au avut suficient bun-simț să treacă peste momentul de umor aproximativ. Nu si eu, eu nu am chiar atât de mult bun-simț.

Tudore, eu înțeleg că ești pe glume, pe umor, pe astea, dar să știi că mulți dintre oamenii care se uită la emisiunea asta se îmbracă de la second hand. Mulți dintre adolescenții care vin la concertele tale, tot la second hand se duc. Emisiunea asta, în sine, își bazează cifrele de audiență pe oameni care s-ar îmbrăca de firmă, dar n-au bani decât de second hand.

Au fost mulți ani, poate prea mulți, în care m-am îmbrăcat exclusiv de la second hand, Tudore. Știi de ce? Pentru că nu-mi permiteam altceva, fără ca asta mă facă un om mai bun sau mai rău. De-aia m-am activat de la remarca ta ironico-arogantă.

Să vii tu acum să faci mișto arogant de oamenii care se îmbracă de la second hand, de acolo de sus, de la tine, mi se pare ușor deplasat. Știi de ce, Tudore? Pentru că e cel mai ușor lucru din lume să devii arogant atunci când ai. Când ai bani, când ai faimă, când ai tot ce vrei, pe scurt, când ai.

Știi ce e mult mai greu? E mult mai greu să NU devii arogant atunci când ai, iar tu ai picat la examenul ăsta, Tudore. Ești fix la fel ca toți ăia care AU, în țara asta: arogant și plictisit de atât sărăcie. Pentru că sărăcia e prea mainstream și nu e cool deloc.

„Bogatul nu crede săracul și sătulul nu crede cel flămând” nu e o vorbă pe care am inventat-o eu, Tudore. Este chiar chintesența aroganței, surprinsă de poporul ăsta, în marea lui înțelepciune. Iar aroganța ta, din păcate, se simte în tot ce faci la emisiunea aia. Asta cu second hand-ul a fost doar cireașa de pe tort, a fost doar un banal îndemn să #NuMaiFițiSăraci.

Atât, Tudore.