Cu ce puteam începe mai productiv săptămâna, dacă nu cu un articol care să ne scoată din sărăcie? Gata, boșilor, de azi s-a terminat. De azi n-o să vă mai plângeți de nicio factură și conturile or să vă dea pe afară, finita la commedia, am găsit de unde ni se trăgea asta cu banii care nu ne ajung.

Citiți și băgați la cap. Sfatul meu ar fi să sunați și la bănci, să vă facă loc în conturi, că spre seară or să înceapă să vi se umfle conturile mai dihai decât aluatul de cozonac în care s-a scăpat prea multă drojdie. Cu plăcere!

Fiți atenți, că începe tare din prima:

Fiecare persoană câştigă o sumă de bani. Suma poate să crească sau să se micşoreze, în funcţie de modul cum o gospodărim.

Hai, recunoașteți, v-ați fi gândit voi la ceva atât de profund? Prieteni, îți trebuie niște cunoștințe de economie extrem de solide și să fii măcar expert contabil ca să te prinzi de șmecheria asta. Io, personal, dacă înțelegeam că așa stau lucrurile, eram acum minimum guvernator al BNR. Dar, na, cine s-ar fi gândit că ai bani în funcție de cum îi cheltuiești? Adânc, adânc de tot, vă spun.

Există posibilitatea ca sporul casei să fie furat sau legat, să servească interesele altei persoane, mai ales ale celei care-l fură. De aceea, spune tradiţia, când este furat sporul casei, nu mai are cine să ne ajute să ne gospodărim : pierdem bani, cheltuim fără folos şi nu mai beneficiem de nici un leu câştigat.

La faza asta, ăla care mi-a furat mie sporul și-a cam luat o mare țeapă. Nu de alta, dar nu era un spor deosebit de ofertant, ca să zic așa. Era un spor mai micuț, care mai mult cheltuia decât producea. Păi dacă nu făcea el mare brânză când era la mine, d-apăi acum când se simte stingher printre străini?

Nfine, să-l păstreze sănătos, până la urmă o să se roage de mine sa mi-l aducă înapoi. Doar că eu o să cer o sumă babană ca să-l scap de sporul ăla. Și iată cum până la urmă, articolul are dreptate, că mă voi îmbogăți pe bază de recompensă.

Rostiți rugăciuni pentru sporul casei și discutați cu duhovnicul vostru ! Gândiți pozitiv despre bani, nu spuneți frecvent că nu aveţi bani niciodată, nu spuneţi blesteme la adresa banilor și norocul va reveni înapoi în casa voastră.

Ia stați un pic. Păi banul nu era ochiul dracului? Ce duhovnic, ce rugăciuni? Păi nu spune el Apostolul Pavel în Epistola I, către Timotei: „Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor; şi unii, care au umblat după ea, au rătăcit de la credinţă şi s-au străpuns singuri cu o mulţime de chinuri. Iar tu, om al lui Dumnezeu, fugi de aceste lucruri, şi caută neprihănirea, evlavia, credinţa, dragostea, răbdarea, blândeţea”.

Alooo, păi cum rămâne cu „gândiți pozitiv despre bani”, că gânditul ăsta se cam bate cap în cap cu evlavia și credința. Nțțț, mă simt deosebit de încurcat, să știți.

Unii preoţi cu mare har, spun că dacă primeşti bani de la un om cu faimă proastă sau de la un cămătar, să nu amesteci acei bani cu cei pe care-i ai în casă. Mai mult, spun aceşti iniţiaţi, acei bani se spală ( cu grijă) cu apă şi detergent, apoi se ”curăță” cu o cârpă cu agheasmă. . După purificare, banii respectivi se pun la uscat pe o suprafaţă plană. Când s-au uscat, puteţi să folosiţi banii respectivi.

Dacă nici asta nu e cea mai simplă și ușoară definiție pentru spălatul banilor, nu știu care mai e. Mă rog, există niște mulți cetățeni care nu-i spală cu agheasmă, ci prin diverse companii fantomă sau offshore-uri, dar astea deja sunt detalii. Apropo, ce voiam să întreb, ăstora de ce nu le fură nimeni sporul? Sau măcar să li-l lege?

Pentru a aduce sporul înapoi, se spun rugăciuni, se ţine post negru până la ora 24.

Mda, se pare că aici greșesc eu. Practic, nu știu nicio rugăciune în afară de „înger, îngerașul meu”, și nici p-aia toată. Iar ultima oară când am reușit să țin post negru a durat vreo trei ore, hai patru. Iar asta cu „ora 24” e o problemă imensă, că pe mine ora aia mă prinde de multe ori cu cutia de înghețată în mână, în fața televizorului pe care rulează un serial. Na, cum naiba să și vrea sporul ăla să vină înapoi în condițiile astea?

Gata. Sper c-ați băgat la cap și vă apucați de treabă. Și să ziceți sărumâna că n-am cerut comision pentru fiecare spor dezlegat, sărăkiilor.

sursa foto: freepik.com