Dacă îmi place ceva la primarii din București este că gândesc big, frate, gândesc out of the box, gândesc mult înaintea vremurilor lor. Practic, nu am avut primar al Bucureștiului care să nu gândească la cu totul alt nivel decât noi, prostimea.

Domn doctor Oprescu construia autostrăzi suspendate, duamna Firea voia să mute circulația auto prin pasajele metroului, sau nu mai știu ce gândise ea la fel de big, iar al nostru Nicușor s-a dovedit a fi și el un vizionar de mare calibru: o să ne facă tren metropolitan de un miliard de euro. Că nu se bagă la mizilicuri de câteva zeci sau sute de milioane, se duce direct pă miliard. Când io zic, big, nene.

Impresionat, siderat și stupefiat de această veste, după ce mi-am revenit cu greu, ce voiam eu să-i transmit primarului care face acușica doi ani de când e călare pe mandat. Domn primar, ce-ați zice ca până la trenurile metropolitane, sa rezolvăm cu apa caldă și căldura?

Nu, serios, nu știu dacă sunteți la curent, dar există oameni în București care au făcut ultimul duș înainte să înceapă vara. Și-s mulți, al dracului de mulți. P-ăștia i-ați întrebat ce aleg între tren și apă caldă? Sau vreți să faceți trenul ăla cu vagon pentru duș?

Să vă mai spun și că peste exact două luni vine frigul ăl mare? Dacă de dușuri ne mai putem lipsi, mai încălzim apă la lighean, mai mergem la un prieten care centrală, cu căldura e groasă, domn primar. Că oamenii ăștia v-au votat cu gândul să trăiască în secolul 21, nu să-și aducă aminte cum umblau cu câte trei pulovere pe ei, prin casă, pe vremea lui Ceaușescu.

Acu’, nu zic, e mișto și cu infrastructura asta feroviară, tot a secolul 21 sună, doar că e urât rău să te urci în trenul ăla metropolitan mirosind a transpirație ca ultimul peizan care n-a văzut apă caldă, căldură și civilizație decât la televizor.

Numa’ zic.