Asta chiar este una dintre cele mai ciudate întâmplări pe care le-am trăit vreodată.

Eu îmi fac plimbarea zilnică ascultând muzică, prin urmare merg cu căști în urechi. Deși n-am nimic împotriva căștilor cu fir, le-am și folosit la greu, acum am unele wireless, că nu mai suport să-mi atârne fire peste tot pe mine.

Am vreo trei perechi acasă, dar una singură dintre ele are o autonomie capabilă să ducă cele patru ore în care îmi mișc io fizicul pe străzi. Gen, doar p-astea pot să mi le pun când ies din casă și să mi le mai scot când m-am întors. Celelalte două perechi rămân fără baterie când ți-e lumea mai dragă, una după vreo oră, cealaltă ajunge pe la vreo două ore și jumătate.

Ei, joi, când mă apropiam de casă, am făcut aceeași mișcare pe care o fac în fiecare zi în care ies să mă mișc. Respectiv, când mai aveam mai puțin de 100 de metri până în fața casei, mi-am scos căștile, le-am pus în cutiuța lor și-am dat să le bag într-un buzunar lateral al rucsacului. Acolo le bag mereu, că pot face mișcarea din mers, nu mai sunt nevoit să-mi dau jos rucsacul din spate.

Doar că de data asta n-am calculat bine și-n loc să bag cutiuța în buzunarul ăla lateral, i-am dat drumul pe lângă el. A căzut pe asfalt, iar în momentul în care a căzut s-a desfăcut și-au zburat ambele căști din ea. Pe una, pe cea stângă, am recuperat-o imediat, că era exact lângă, dar pe cealaltă, pe dreapta, ia-o de unde nu-i. Și m-am apucat s-o caut.

Băi, oameni buni, fraților, prieteni, o oră si jumătate am căutat la casca aia. M-am întins pe jos și m-am uitat pe sub mașini, am căutat în singurul petec de iarbă de pe acolo, iar m-am întins pe jos, m-am uitat în absolut toate locurile în care ar fi putut ajunge casca aia blestemată. Am extins aria de căutări pe o rază mult mai mare, mă gândeam că poate au ieșit niște piciorușe mici din ea și-au ajutat-o să se rostogolească până la mama dracu’.

Nimic.

De la un punct al căutărilor încolo au început să iasă oamenii de prin case să vadă ce e cu nebunul ăla care face genoflexiuni și flotări pe la porțile lor. Și pe bună dreptate, ce să și faci când îl vezi pe unul cum se întinde pe jos la tine la poartă, de mai multe ori, fără să dea vreun semn c-ar vrea să plece.

Nu vă mai spun că doi dintre ei s-au apucat s-o caute cu mine. Nu în același timp, pe rând, că într-o oră si jumătate au avut când să se perinde mai mulți pe-acolo.

I-am rugat să-și miște mașinile, să le mute câțiva metri, în ideea că poate nu văd eu bine pe sub ele. Le-au mutat bieții oameni, ce naiba să facă. Te pui cu diliul?

Nimic, absolut nimic.

Casca aia parcă intrase în pământ. Partea și mai „amuzantă” este că la un moment dat m-am oprit din căutări, m-am pus cu fundul pe bordură și-am început să dau search pe net după: „cum îți găsești casca pierdută”. Așa am aflat că am în telefon o aplicație, Galaxy Wearable, care știe să-ți găsească căștile. Pe amândouă sau doar pe una dintre ele, în funcție de cât de prost ești și câte ai reușit să pierzi. Identifică perimetrul aproximativ în care se află casca, după care, dacă tot n-o vezi, poți să-i dai comandă să scoată un sunet ca s-o găsești. Sunetul ăla e ceva ce seamănă cu un piuit de puișor d-ăla galben de găină.

Din nou, nimic, cu toată aplicația lu’ pește prăjit.

Plus că acum mi se părea că aud și piuitul ăla de peste tot. Eram un car de nervi, deja mi se fâlfâia de cască în sine, dar nu înțelegeam ce s-a putut întâmpla. Unde a putut să dispară o cască, după ce-a căzut de la nici un metru și jumătate? Căzătură care mai fusese amortizată și de faptul că se afla în cutiuță când a atins asfaltul. Eram atât de nervos că dacă aș fi avut un picamer n-ar mai fi rămas asfalt întreg pe bucata aia de stradă.

Nfine, după o oră si jumătate am decis că orice aș face n-am cum s-o găsesc, i-am pus cruce și-am plecat spre casă. Când am intrat, m-a văzut fashinosta cenușiu la față și m-a întrebat ce s-a întâmplat. I-am povestit pe scurt. La care vine cu deosebita întrebare:

– Dar în buzunare te-ai uitat?

De m-am enervat și mai zdravăn. Singurele buzunare pe care le aveam sunt cele de la pantalonii sport cu care ies la mișcare. Nu avea ce să caute casca în vreun buzunar, când io o scosesem de la ureche, iar de acolo o pusesem direct în rahatul ăla de cutiuță. E singurul loc în care am pus vreodată căștile. Nu în buzunar, nu în altă parte, ÎN CUTIUȚĂ. Când a văzut că mă enervez și mai tare, m-a lăsat în boii mei.

După asta, am mai cedat o singură dată și-am mai mers la locul faptei înainte să se întunece, să mă conving că totuși nu e. M-am convins, nu era.

Gata!

M-am întors în casă și-am renunțat definitiv la gândul c-aș mai putea s-o găsesc vreodată. Am căutat pe net cât costă o pereche nouă exact la fel, mi-am făcut cruce când am văzut ce scumpe sunt (ale mele erau de căpătat, mi-au fost făcute cadou când am cumpărat telefonul, ocazie cu care îi mulțumesc încă o dată domnului Meșter), după care m-am dus liniștit la culcare. Subiectul căști a încetat să mai existe, lasă că mă descurcam io și cu celelalte două perechi pe care le mai aveam.

Vineri am ieșit din nou la mișcare. Când mi-am tras pe mine pantalonii scurți cu care ies, am băgat mâna în buzunarul lor drept. Ce credeți voi c-am găsit eu acolo? Exact, ați ghicit, nenorocita aia de cască.

Poate nu înțelegeți exact ce vorbesc eu aici, dar când am scos casca din buzunar am avut un șoc. Nu există vreo variantă în care eu să fi băgat casca din greșeală în buzunar. Le-am scos pe ambele din urechi, începând exact cu cea din dreapta pe care am așezat-o frumos în cutie. Idem am procedat și cu cea din stânga. După ce le-am pus în cutie am verificat, ca de fiecare dată, dacă se aprinde ledul ăla care semnalizează că e totul în regulă, că ambele căști sunt funcționale și așezate cum trebuie. Abia după toate astea am închis cutia și-am dat s-o bag în rucsac.

Deci nu, nu există vreo variantă cum că am băgat casca în buzunar din greșeală. Că dacă era așa, le băgam pe amândouă, nu lăsam una în cutie și una pe unde se nimerea.

Acestea fiind zise, pentru creierul meu nu există vreo explicație plauzibilă privind modul în care a ajuns casca în buzunar. NICIUNA! Indiferent că mă credeți sau nu, indiferent c-o să ziceți că sunt nebun, nu înțeleg nici mort cum a ajuns casca aia acolo. M-am gândit o grămadă la asta, dar nu am vreo explicație plauzibilă pentru ce s-ar fi putut întâmpla de la momentul în care cutia a atins asfaltul, până la cel în care casca a ajuns în buzunarul drept al pantalonilor mei sport. NU EXISTĂ!

O singură dată am mai pățit ceva asemănător. Pe vremea când aveam Dacie 1100, mă duceam într-un weekend la Vâlcea, la ai mei, și mi s-a înfundat jiclorul pe Dealu Negru. Meam, cât de aiurea mi se pare să-i zic „jiclor”, când io toată viața mea l-am știu de „jigler”. Nfine, indiferent cum s-o numi, s-a înfundat. Am tras pe dreapta și l-am scos ca să rezolv prin procedeul strămoșesc: să-l suflu.

Doar că l-am suflat atât de tare încât mi-a sărit din mână și-a căzut pe asfalt. Dracu’ l-a mai găsit vreodată. N-a fost panică, avem în portbagaj o cutie plină cu manțocării de genul, inclusiv jiclor de rezervă, chiar mai multe. Dar m-am ofticat tare pentru că ăla pe care-l pierdusem era cel original al motorului de Dacie 1100, celelalte erau de Dacie 1300.

Am pus jiclor nou, am ajuns la Vâlcea, am stat în weekend, luni hai înapoi la București. Când eram pe Dealu Negru la un moment dat mi-am spus „pe-aici cred c-am pierdut jiclorul ăla”. Dacă tot mi-am spus, am tras pe dreapta, am ieșit din mașină și-am aruncat un ochi pe jos, pe asfalt. Iar acolo era jiclorul meu pierdut. Dadada, era fix ăla, nu era altul, că jiclorul de 1100 era galben, cele de 1300 erau negre.

Da, știu, incredibil, c-așa am zis și eu când l-am ridicat de pe asfalt. Dar aici a fost chestie și de noroc, că dacă opream cu zece metri mai în față sau mai în spate, nu mai găseam io niciun jiclor, fie el galben sau negalben. Pe când casca aia blestemată a ajuns singură în buzunarul pantalonilor, fără să intervin eu în vreun fel. 😁

N-am scris toată povestea asta ca să găsiți voi vreo explicație pentru cum a ajuns casca acolo, deoarece această explicație nu există. În schimb, sunt absolut convins că aveți și voi povești din astea pe care nu vi le puteți explica logic. Ei, pe astea aș vrea io să le aud azi.