Există vreo explicație conform căreia văd foarte des oameni care conduc mașini noi și scumpe, mașini de zeci de mii de euro, care vorbesc la telefon ținând telefonul la ureche?

Am menționat că mașinile sunt noi și scumpe dintr-un singur motiv: toate sunt prevăzute cu tehnologie de conectare la smartphone. Prin urmare, în toate e mai complicat să vorbești cu telefonul la ureche decât prin sistemul audio al mașinii.

Nu de alta, dar nu trebuie să faci absolut nimic, e suficient să intri în mașină și gata, ești conectat. Cu toate astea, nu există zi în care să nu văd extrem de mulți șoferi vorbind cu telefonul la ureche, în timp ce conduc.

I-aș înțelege într-o singură conjunctură: dacă ar mai fi și alții cu ei în mașină. Poate nu vrei să audă cu cine vorbești, ești cu soacră-ta în mașină si te sună amanta, cam complicat să răspunzi și să se audă din partea cealaltă: „iubi, i-ai zis lu’ aia că pleci în delegație?”. Deși nici asta nu e o variantă, că poți să respingi apelul și să vorbești mai târziu.

Nfine, cert este că eu văd ZILNIC extrem de mulți șoferi care sunt singuri în mașini, mașini care cu siguranță au tehnologia necesară pentru a nu fi nevoit să atingi telefonul ăla vreodată. Cu toate astea…

Există vreo explicație? Alta decât nesimțirea, desigur. Alta decât faptul că știu cu toții că nu le va face nimeni nimic? Unde „nimeni” înseamnă poliția. Mă gândesc că poate o exista vreuna și n-o știu eu.

sursa foto: freepik.com