Citeam acest articol al lui Coloja și când l-am terminat, după ce aproape că m-am ridicat de pe scaun ca să aplaud în picioare, singurul lucru care mi-a trecut prin minte, singura asemănare posibilă cu explicațiile lui, a fost bancul ăla cu cazanul de români din iad.

Dacă-l știți, înțelegeți exact de ce. Dacă nu-l știți, o să înțelegeți imediat, că vi-l spun eu.

Sf. Petru se hotărăște într-o zi să plece în inspecție prin iad! Zis și făcut, se întâlnește cu Scaraoțchi care îi oferă un tur complet. Merg ei ce merg și ajung în sala cazanelor unde erau mai multe cazane cu apă clocotită, pline cu oameni care încercau să iasă afară. Din când în când, la câte un cazan, un grup de draci îi loveau peste cap cu bastoanele pe cei care încercau să iasă.

– Ce se întâmplă aici?, întreabă Sf. Petru.

– Aici este cazanul cu nemți și ăștia încearcă tot timpul să iasă în față, așa că-i potolim imediat.

– Bun, și acesta?, întreabă Sf. Petru arătând spre cazanul pe care scria „americani”.

– Același lucru, răspunse Scaraoțchi.

– Bine, dar atunci ce se întâmplă aici, cazanul ăsta de ce nu e păzit?, întreabă contrariat Sf. Petru arătând spre un cazan din care se mai ivea când și când câte un cap, dar care dispărea imediat înapoi.

– Ăla e cazanul cu români, la ăștia nu e nevoie să punem pază. Cum încearcă unul să scoată capul afară, cum îl trag ceilalți la fund imediat!

Acum înțelegeți legătura cu articolul lui Coloja? Singurul popor din lume pentru care fericirea vine de la capra vecinului. Cu condiția să fie moartă.

Presupunând prin absurd că tot n-ați înțeles despre ce e vorba, o sa vă las aici cel mai clar și mai elocvent exemplu posibil.

Acesta este un comentariu lăsat la postarea mea cu articolul de la prima oră:

Andriuska S Karolyn:

Stii, e chiar pacat ca acumulam atata ura. O atitudine rationala si nepartinitoare este cea mai potrivita, dupa parerea mea. Asta insemnand sa putem accepta ca poporul rus si Putin sunt entitati distincte, ca ucrainieni sunt si amaratii aia bombardati care strabat pe jos zeci de km cu copii dupa ei si cu toata viata intr-o valiza, precum si raketii si koorvele care au impanzit aeroporturile internationale, ca razboiul asta distruge destine de ambele parti ale baricadei. Iar noi, ca romani, bineinteles ca trebuie sa-i ajutam cu ce putem pe bietii refugiati, fara sa negam totusi ca pentru ajutarea romanilor nu s-a pomenit nicicand o asa mobilizare de forte si resurse; bineinteles ca trebuie sa incurajam poporul ucrainean, dar fara a ne anihila statutul de stat independent roman; bineinteles ca trebuie sa-l condamnam pe criminalul de Putin, dar fara a pedepsi cateva milioane de suflete care n-au nicio vina ca sunt conduse de un psihopat si nicio putere reala sa schimbe asta (cand consecinta pentru orice actiune importiva sistemului o reprezinta asasinarea ta sau a familiei tale, crede-ma ca nu mai esti asa viteaz ca astia de pe Facebook, care stau la adapost si scriu ce-ar face ei, daca si cu parca. Ar face un rahat.). Deci lucrurile nu sunt deloc alb si negru, orice incercare de a simplifica nu face decat sa complice.

Am vrut să-i urez un extrem de sincer BăgamiașPulaînMorțiiTăi, dar n-am cum, suspendat fiind. Tot ce-am putut să fac a fost să intru pe profilul celei care l-a lăsat, unde am găsit această postare:

Înțelegeți? Femeia asta nu este un troll rus sau un propagandist plătit. Este ceva mult mai rău de atât pentru că este o jegoasă desăvârșită în mod gratuit. Pur și simplu mănâncă căcat pro-rus pentru că așa îi place ei. Iar asta, prieteni, este exact dovada a tot ceea ce ați citit mai sus. Măcar la ăia plătiți înțelegi miza, dar cretina asta este o scursură umană pentru că atât poate ea.

QED