Pe lângă obișnuitele eructații slobozite pe rețelele de socializare de propagandiștii proPutin și proRusia pe care le știți deja (războiul nu există, de ce îi ajutăm pe „ăia” și nu pe ai noștri, de ce să ajutam refugiați care „uite ce mașini scumpe au”, bieții ruși care nu știu adevărul și toate celelalte pe care le-ați văzut și voi) mâncătorii de căcat rusesc mai au încă o temă preferată: a început războiul și a dispărut pandemia. Cu subsidiara „îi mulțumim lui Vladimir Putin c-a reușit să oprească pandemia în 24 de ore”.

Doar că pandemia n-a dispărut nicăieri, e la locul ei, alaltăieri au fost înregistrate aproape 5000 de infectări noi în România, plus peste 500 de oameni internați la ATI, plus peste 60 de decese. Ca să nu mai spun că aproape peste tot în Europa a început să crească iar numărul de cazuri.

Și voiam să le transmit mâncătorilor de căcat rusesc că Putin n-a făcut nicio pandemie să dispară. Putin doar a reușit să facă un continent întreg să nu mai aibă când să vorbească și despre pandemie, pentru că-l ține ocupat cu crimele și atrocitățile pe care armata rusă le comite în fiecare zi.

Exact ca atunci când asiști stupefiat cum un dement intră peste vecinii lui din casa de peste drum și-i omoară în bătaie. Sau îi omoară la propriu. Păi în momentele alea, ultimul lucru la care te gândești este dacă nu cumva o să te infectezi cu covid când te duci peste ăla să-i rupi capul. Fix așa și cu Putin care a oprit pandemia.

În altă ordine de idei, vreau să vă mai zic ceva. Am crezut că pandemia a reușit să scoată la suprafață tot ce era mai mizerabil în societate, vă dau cuvântul meu de onoare c-am fost convins că mai jos nu se poate. Din puncte de vedere uman, zic.

Ce-am putut să văd în astea trei săptămâni, de când a început războiul, efectiv face să pălească toate mizeriile pe care le-am văzut în cei doi ani de pandemie. N-am crezut că puteam avea în jur atâtea scursuri care, doar pentru că s-au născut bipezi, pot fi numiți „oameni”.

Nu aveți idee câtă silă si ură am acumulat în astea trei săptămâni, mult peste ce se acumulase în ultimii doi ani. Nu aveți nici cea mai vagă idee.