Am început ziua cinci.

După 96 de ore (4 zile și nopți) de rezistență în fața invaziei masive rusești – Kievul a rezistat și noaptea trecută.

“S-a întâmplat în ciuda încercărilor repetate ale trupelor rusești de a sparge apărarea ucrainenilor. Situația este sub control”, spune comandantul Forțelor Terestre Ucrainene, colonel generalul Alexander Sirsky. (sursa)

Nu știu voi, dar eu în fiecare dimineață deschid site-urile de știri cu inima cât un purice. Azi-noapte m-am trezit de vreo câteva ori ca să verific dacă a căzut Kievul. Mă rog, m-am trezit e un fel de a spune, că nu prea reușesc să adorm.

Să vedem ce-o fi la negocierile de azi, dar eu nu-mi pun prea mari speranțe în ele.

Între timp, pentru că a început și războiul economic al lumii civilizate împotriva Rusiei (de fapt împotriva lui Putin), încep să apară primele efecte ale sancțiunilor. Rusia este acum un loc din care nu se mai poate ieși spre Occident, iar rubla s-a dus la vale în două zile. Citeam pe undeva (nu mai țin minte unde, la câte îmi ajung sub ochi zilele astea) că populația Moscovei a luat cu asalt magazinele cu produse scumpe sau de lux ca să-și investească banii în ceva ce n-o să-și piardă valoarea de la zi la alta. Mno, pățăști.

Iar mai jos aveți o poză făcută în fața unei bănci din Rusia. Am o bănuială că oamenii ăia nu stăteau acolo ca să-și achite ratele în avans. Și este doar începutul, prieteni, doar începutul.