Au avut ocazia să arate unei întregi planete că regulile sunt aceleași pentru toată lumea. Au avut ocazia să demonstreze lumii că nu contează cum te numești, câți bani ai și cine ești, dacă regulile stipulează ceva, apăi se aplică pentru toată lumea. Dar n-au făcut-o.

Băiatul ăla, Djokovic, cred că nu mai știa nici el ce-a mințit. Ba că a fost depistat pozitiv pe 16 decembrie, dar el apărea prin poze și filmări de la tot felul de evenimente ulterioare rezultatului pozitiv, ba că are scutire, ba că are nu știu ce adeverință, plm, nici nu mai știai ce să crezi. Pe unde citeai, mai găseai niște documente pe care le scoteau sârbul și avocații din mânecă.

Nu știu cum gândiți voi, dar bunul meu simț plus cele câteva experiențe de călătorit în timpul pandemiei, îmi spun un singur lucru: dacă toate actele, hârtiile și dovezile prezentate de Djokovic erau conform regulilor, nu se mai ajungea la situația asta. Dar n-au fost. Atât de simplu.

Și cu toate astea, un judecător australian a zis că nu contează, decizie cu ajutorul căreia a pus bomboana pe coliva pandemiei și ne-a arătat că regulile sunt doar pentru pulime.

Partea cea mai nasoală știți care e? Dacii liberi universali, ăia care nu respectă legile și se pișă pe ele de reguli, nu le vor respecta în continuare, decizia asta nu schimbă nimic în ceea ce-i privește. Deși ei o văd ca pe o mare victorie, practic nu schimbă nimic. Oricum mulți dintre ei nici măcar nu înțeleg ce s-a întâmplat în Australia, țara aia care se laudă degeaba cu cangurii, că bați tot drumul până la Viena și nu vezi nici picior de cangur.

Știți unde schimbă lucruri decizia asta? La oamenii care au înțeles că trebuie să respecte regulile, legile și restricțiile. Pentru mulți dintre ei, decizia de astăzi nu este decât începutul pentru Marea Lehamite.

P.S. Se pare că nu s-a terminat telenovela încă, urmărim cu interes AICI.