Să presupunem că într-un viitor nu foarte îndepărtat, planeta Pământ va fi fost în sfârșit cucerită de extratereștrii conduși de Elvis și Ceaușescu. Cruzi și nemiloși, alienii au o singură cerere universală căreia trebuie să i se conformeze toți pământenii (da, da, inclusiv vajnicii urmași ai dacilor liberi), altfel suntem amenințați cu extincția ca specie.

Pe scurt, toți locuitorii Terrei vor fi obligați să-și aleagă un singur fel de mâncare din care sa se hrănească până la sfârșitul zilelor lor. Generoși, în neînduplecarea lor, extratereștrii ne lasă să alegem și un desert. Plin de intenții bune, în cruzimea lor, aceiași invadatori din alte galaxii, ne permit ca unicul fel de mâncare să poată rămâne complet, ca să nu fim nevoiți să separăm ciulamaua cu pui de mămăliguță, sau salata de roșii de brânză, ori fasolea de ciolan.

Ce faceți? Ce alegeți? Care e felul ăla de mâncare pe care-l alegi pentru totdeauna?

La mine, ar fi extrem de simplu. Nici n-ar pleca bine de la mine delegația de omuleți verzi, că deja le-aș transmite telepatic meniul: cartofi prăjiți cu ouă ochiuri și pâine. Cu mențiunile că:

👉 Cartofii trebuie să fie prăjiți în untură.

👉 Ouăle ochiuri trebuie să fie din alea cu gălbenușul moale, cleios (în care să poți întinge pâine sau cartofi, după gust), cu albușul ușor rumenit pe margine.

👉 Pâinea să fie caldă, rotundă, albă, cu miez aburind și cu coajă din aia crocantă care pârâie când o rupi.

Iar ca desert, o modestă înghețată de caramel sărat.

Aia e, poți scoate băiatul din Oltenia, dar nu poți scoate Oltenia din băiat.

Da știu, vă simt blestemele prin taste, aud nerostitele cuvinte „ăsta își bate joc de noi la ora asta”. Well, obișnuiți-vă, din cauză de dietă severă, creierul meu are 80% din hard ocupat cu diverse feluri de mâncare pe care le-aș îngurgita pe nemestecate. Prin urmare, ceva îmi spune că vom mai avea articole pe temă. 😛

Deci? Care ar fi felul ăla de mâncare? Cu desert inclus, desigur.

sursa foto