Pentru mine, multă vreme „acasă” a însemnat locul unde se aflau părinții mei, adică la Vâlcea. A durat mult până ce nu m-am mai simțit acasă, doar când deschideam ușa apartamentului de la etajul trei și lăsam jos geanta cu haine murdare pe care le aduceam la spălat, acasă. Da, a durat o veșnicie până ce-am putut face tranziția către alte locuri pe care să le simt „acasă”.

Am avut multe „acasă” de-a lungul timpului, dar indiferent unde am locuit, indiferent că era o amărâtă de garsonieră de la capătul Berceniului sau un apartament în centrul Capitalei, pentru mine acasă a însemnat întotdeauna locul ăla unde mă simt cel mai bine și cel mai liniștit din Univers. Locul ăla în care mă întorc mereu și de care mi se face dor indiferent unde aș fi plecat. Locul ăla de care simți că aparții și despre care simți că-ți aparține.

Locul ăla în care nu mă interesează că afară ninge, plouă, e ger sau bate vântul, pentru că sunt acasă și acasă nu mă interesează nimic din toate astea. În cel mai rău caz, mă bag sub plapumă, dau drumul la televizor și mă uit la un film, fără să-mi pese nici cât negru sub unghie că afară s-au dezlănțuit stihiile. Mă rog, aș fi putut sa scriu că citesc o carte, dar ne cunoaștem de prea multă vreme ca să ne mai mințim unii pe ceilalți. 😊

Dar tot acasă e și acolo unde există acel loc care e doar al tău și despre care toți din casă știu că e al tău. Chiar, ați observat că într-o familie toți își aleg cumva locurile lor în care vor să stea? Am locul meu în sufragerie, dar am locul meu și în dormitor, toți avem locurile noastre, prin toată casa.

Sau la voi nu e așa? Că la mine e clar, în living, fotoliul din dreapta e al meu și cel din stânga al fashionistei, pe canapea stau fetele. Habar nu am cum și de ce, dar este exclus să ne așezăm altfel. Ni s-a mai întâmplat să ne așezăm și altfel, dar imediat renunțam și ne reluam locurile noastre. De ce? Pentru că eu pe fotoliul celălalt nu mă simțeam acasă. Dar știți ce e cel mai mișto? Că fetele nu vor să se așeze pe fotoliul meu nici măcar când nu sunt acasă. Exact cum nici eu nu mă așez pe locurile lor când nu sunt ele.

Iar toate astea, tot ce am scris mai sus, nu sunt posibile decât într-un singur loc de pe lumea asta: cel pe care-l simțim ca fiind „acasă”.

Dacă s-ar întampla însă ceva cu acest „acasă” – să zicem o inundație, un geam spart, furt – ca să ma gândesc doar la astea mai soft, m-ar afecta destul de tare, emoțional, dar și financiar. Pentru că sunt lucrurile, locul meu drag de care m-am atașat și pentru care, ca să le refac, în cazul unui eveniment, ar trebui sa mai investesc niște bani.

N-am făcut întâmplător această introducere, am făcut-o pentru că cei de la Eurolife FFH Asigurari au o asigurare de locuință care se numește exact așa: „Locul tău. Casa ta”. De ce? Pentru că, pe lângă casa în sine, acoperă fiecare lucrușor care contribuie la ceea ce numim cu toții „acasă”. Și le acoperă în caz de multe evenimente neprevazute care pot apărea și care pot distruge liniștea casei tale, și implicit a ta (inundație, incendiu, trăsnet, cutremur, furtună, grindină, greutatea stratului de zapadă, vandalism, distrugeri provocate de animale, furt prin efracție). Ceea ce înseamnă că în cazul în care locuința ta este afectată de unul din aceste evenimente, asigurarea vine și îți acoperă valoarea pagubelor suferite; te repune practic în situația financiară de dinainte de apariția evenimentului neprevăzut, fără ca tu să mai cheltui suplimentar.

În plus, este disponibilă 100% online, adică poți să închei polița de asigurare de acasă, fără să fie nevoie să te deplasezi.

Și acum, hai să vă las ce asigură „Locul tău. Casa ta”, pe langa locuința în sine:

👉 Bunurile aflate în locuință  (inclusiv: mobilier, electronice, electrocasnice, ȋmbrăcaminte, ȋncălţăminte, veselă, articole de sport-voiaj, cărţi etc)

👉 Documente, carduri si chei

👉 Aparatură electronică portabilă

👉 Avarii accidentale la instalațiile de gaze, apă, canal și încălzire aferente locuinței asigurate și/sau Inundarea cu apă de conductă (apă rezultată din spargerea ţevilor sau cea provenită de la vecini ori în urma refulării)

👉 Avarii accidentale ale centralelor termice, instalațiilor de aer condiționat și instalațiilor de producere de energie alternativă

👉 Spargerea suprafețelor vitrate și a bunurilor casabile

👉 Intervenții de urgență în maxim 4 ore, în cazul spargerii unei țevi sau pierderii cheilor (în limita a 100€) – această acoperire mi se pare foarte utilă, pentru că se poate întâmpla oricand să îți curgă apa la bucatarie / baie și să nu știi pe cine să suni să vină să o oprească.

👉 Răspunderea civilă legală (față de terți)

Dar dincolo de ce asigură, dincolo de cifre și de prețuri, mai am un argument în favoarea asigurărilor de la Eurolife FFH Asigurari. Poate chiar cel mai tare argument, cu toate că e sută la sută subiectiv. Vi-l zic imediat.

De vreo cinci ani îmi fac toate asigurările exclusiv la ei, inclusiv cele de călătorie. Și dacă nici eu n-am întins-o în cele patru zări în anii ăștia, nu știu cine a mai făcut-o. Ei, faza e că niciodată n-am pățit nimic care să necesite asigurare. Iar ăsta e cel mai tare argument pentru mine, cu ideea asta mi le-am făcut: să le am, dar să nu fiu nevoit niciodată să apelez la ele. Până acum a ținut strategia. Ceea ce vă recomand și vouă.

Găsiți AICI tot ce mai vreți să știți sau, dacă nu găsiți, întrebați pe blog. O să fac eu în așa fel încât să ajungă la Eurolife FFH Asigurari întrebările voastre. În plus, până la sfârșitul anului puteți beneficia de discount 10% pentru orice poliță de asigurare emisă, pe baza codului Online10. Și asta nu e tot, pentru că trăim vremurile pe care le traim, cei de la Eurolife FFH s-au gândit să dea și un beneficiu adaptat momentului la achiziția unei asigurări de locuință: consultații medicale gratuite timp de 3 luni (telefonic, online sau video), prin intermediul serviciului de telemedicină.

Voi aveți asigurari de locuință?

sursa foto: freepik.com