Se dă următoarea postare (am adaptat-o eu un pic, ca să fie mai ușor de înțeles pentru cei care nu sunteți familiarizați cu restricțiile impuse de AI-ul Facebook):

Restaurant IKEA, la coadă la verificat coduri QR, apare un individ, pînă-n 40 ani:

– Nu te supăra, eu nu pot să intru, că nu sunt vaccinat, poți să-mi iei și mie o supă cremă de [ceva]? Că mi-a cerut copilul, că și-a adus aminte că…

M-am blocat câteva secunde, am ridicat din umeri și zic:

– Păi, vaccinează-te.

Cred că s-a abținut cu greu să nu mă înjure, că până la urmă și-a făcut cineva milă de el, dar s-a lăsat cu “Arogantule!” și “voi ăștia care vă dați superiori, niște aroganți” etc.

Acu’, sincer, la faze d-astea, “noi ăștia”… nu mai continui, că o să ziceți că-s arogant.

Nu vă puteți imagina ce comentarii am văzut, așa de aiurea pe Facebook, despre cât de nesimțit și hain la suflet a fost Alex, pe motiv că n-a vrut să-i ia bietului copil o supă. Ba chiar am văzut, la oameni care nu-l cunoșteau, care habar nu aveau cine e, inclusiv amenințări cu bătaia. Pe genul, dacă eram eu în locul ăluia, îi scoteam dinții. Pentru că, nu-i așa, din fața tastaturii îi scoți dinții și lui Conor McGregor.

Ei, de la amenințările astea cu bătaia, ale dacilor liberi, m-am activat io și-am vrut să las aici, scris, ca să n-avem vorbe: nu i-aș fi luat lu’ ăla supă nici dacă se tăvălea pe jos prin tot ikea. Dacă-i luam supa aia, ar fi însemnat că toate valorile mele, toate lucrurile în care cred, se duceau dracului. N-aș mai fi putut să mă uit în oglindă. Și nu, nu mă interesează că era „pentru copil”. În primul rând, pentru că nu cred vrăjeala cu copilul. Și în al doilea rând pentru că, dacă-ți păsa de copilul tău, te duceai în plm și te vaccinai. Știți, de mai bine de jumătate de an, vaccinurile sunt la liber în țara asta. Și gratis.

Nu de alta, dar am văzut că toți ăștia care-l făceau arogant, hain și nesimțit au uitat complet de acest aspect: avem de-a face cu un adult care are copii și care alege să nu se vaccineze pentru că așa vrea lupa lui de cetățean liber al planetei. Cu alte cuvinte, avem de-a face cu un individ care riscă să-și trimită copilul în mormânt. Dar ăla arogant, nesimțit și hain este tot cel care n-a vrut să-i cumpere supa. Numai dacii liberi erau capabili de o asemenea fractură logică.

Să mor dacă am vreo problemă să cumpăr cuiva o supă dacă motivul este „tânjește copilul și n-am bani să-i iau”. I-aș fi cumpărat-o fără să clipesc dacă mă ruga așa, nu mi-ar fi trecut niciodată prin cap să-l întreb dacă e vaccinat sau nu.

Dar să vii cu tupeu să-mi spui că tu nu ești vaccinat, motiv pentru care mă rogi pe mine să-ți iau? Adică tu, dac liber care alegi să libertate, care alegi să nu-ți bagi în corp vaccinuri experimentale, vrei să profiți cu tupeu de „substanțele necunoscute cu efecte adverse” pe care mi le-am băgat eu în corp? Marș, mă! Niciodată, niciodată, nicio fucking dată! Dacă e vorba despre libertate de algere, să fie pentru toți, zic.

Și odată cu textul ăsta o să mai zic o dată cât vă disprețuiesc pe toți ăștia care propovăduiți „libertatea de alegere” pe spatele a aproape cinci milioane de morți, dintre care vreo 40.000 doar în România. Dacă erau părinții, prietenii sau rudele voastre printre morții de covid, sunt convins că vă repezeați imediat să-i cumpărați supă ăluia. Sau, mai știi, poate că vă repezeați, poate chiar nu vă duce capul cât să faceți legătura.

V-am pupat, liber la înjurături pentru sufletul meu cel hain.