Mai jos este postarea unei duamne care nu crede în vaccin sau în covid, în schimb crede foarte tare în prieteni imaginari care ne controlează viețile din cer. N-o să-i las numele, că nu vreau să-i mai trimit și eu pe profil niște inepți care gândesc la fel. Dacă nu înțelgeți ce vrea să spună, se referă la faptul că nevaccinații, săracii, se simt prigoniți și marginalizați.

Bă, sincer, io mi-aș dori să vă duceți în munți. Nu sunteți voi 14 milioane de nevaccinați, că nu mai numărăm de mult atâta populație prin fostul ținut al dacilor liberi, dar vreo 12 tot ați fi. Da, boșilor, duceți-vă liniștiți cu toții în munți. Să vezi atunci inflație de locuri de muncă, să vezi ce frumos și ce lejer o să fie traficul auto, să vezi ce n-o să mai fie cozi și aglomerație pe nicăieri, să vezi în școli clase de câte 10-15 elevi, să vezi ce scade brusc procentul ăla de analfabeți funcțional, să vezi ce se dezumflă prețurile astea gogonate la apartamente și case, să vezi lipsă de presiune pe sistemul medical. Da, dom’le, plecați liniștiți în munți, n-o să vă ducă nimeni dorul.

Dar, din păcate, n-o să plece nimeni nici în munți, nici altundeva. Știți de ce? Curajoșii ăștia care n-au frică de virus, care luptă ei cu peptu’ gol, sunt primii care încep să scâncească dacă e să se îmbolnăvească de covid și tot primii care ajung pe la ATI. Că, na, moartea prin sufocare nu e chiar cel mai plăcut lucru de pe lumea asta, iar când se îngroașă gluma și-o simți pe doamna cu coasa pe la ușă, uiți și de principii, uiți de tot, și nu mai știi cum să-i rogi pe doctorii ăia, pe care-i înjurai, se te salveze.

Mi-e lene și n-am nici chef să caut, că numai asta nu mai făceam la Palermo, dar o vă povestesc așa în două fraze. Eram săptămâna trecută în mașină și-am auzit la radio un interviu cu un antivaxxer d-ăsta, un vajnic luptător și militant antivaccin, antibotniță, anti-orice măsuri care-i îngrădeau lui libertatea.

Ei, când l-am auzit eu la radio, omu’ abia ieșise de pe aparatele de la ATI dintr-un spital din Timișoara. Ajunsese acolo cu o capacitate respiratorie de doar 20%, fiind convins să i-a sunat ceasul. De altfel, nici el, nici doctorii nu înțelegeau foarte clar cum de n-a murit.

Iar acum, marele militant antivaccin, povestea la radio, cu vocea pierdută și gâjâită de la intubarea îndelungată, cum nu credea el nici în boală, nici în vaccin. Iar când a făcut covid, evident a refuzat să se ducă la șarlatanii ăia participanți la complotul ocultei mondiale și s-a tratat singur acasă, că să nu-l omoare doctorii cu oxigen în spital.

După care n-a mai putut să respire aproape deloc și, ce să vezi, l-au dus la ATI să-i salveze viața șarlatanii ăia complotiști. A încheiat interviul plângând și rugând oamenii să nu facă ca el și să se vaccineze. Nu înfloresc nimic, probabil cu un minimum de efort puteți să găsiți înregistrarea, eu am auzit-o la digi sau la europafm, că numai astea două se prindeau pe unde conduceam în ziua aia. Dacă ar fi după mine, aș difuza în buclă interviul ăsta, la toate posturile de radio și tv, de zeci de ori pe zi. Dar nu e după mine.

Mno, cam de-asta n-o să vă duceți în munți, curajoșilor. Că dacă e să fie nasoală, din munți ajungi mult mai greu să iei locul la ATI unuia care crede în covid și pe care l-ați îmbolnăvit tot voi, leprelor.

sursa foto: freepik.com