Pentru că, nu-i așa, urmează ultimul weekend înainte de începerea școlii, astăzi o sa lăsăm gluma și-o să vă întreb direct: ce faceți, vă trimiteți copiii la școală indiferent de risc?

Vă întreb pentru că dacă acum două săptămâni aveam 1000 de cazuri noi pe zi, între timp s-a ajuns la peste 2500, imediat o să ajungem la 4-5000 și la incidență de 6 la mie. Moment în care școlile se vor închide automat, treabă care zic eu că se va întâmpla peste cel mult o lună, o lună și-un pic.

Prin urmare, de ce-aș alege să-mi trimit copilul la școală pentru astea patru-cinci săptămâni, doar ca să risc să-l îmbolnăvesc? Mai ales că vorbim despre tulpina Delta care, după cum știm cu toții, are efecte mult mai grave asupra copiilor decât toate variantele anterioare.

Da, înțeleg că e greu și că n-aveți cu cine să-i lăsați acasă, mai ales că multe companii au decis să-și recheme angajații la birou, (ce atâta work from home, șefii trebuie să-și justifice și ei activitatea), alții nici măcar n-ați lucrat de acasă în toată perioada asta, dar bănuiesc că niciunul dintre voi n-ați vrea să aflați pe pielea copilului vostru cât de agresivă e tulpina Delta.

De-aia vă întreb cât se poate de serios cum vedeți reîntoarcerea la școală a copiilor? Vă e sau nu vă e frică? Îi lăsați să meargă și vă bazați pe măsurile de distanțare și dezinfecție din școli? Sau îi țineți acasă și încercați să forțați mâna școlilor pentru continuarea sistemului hibrid, cum a fost în a doua partea a anului școlar trecut?

Mă interesează extrem de tare răspunsurile voastre, pentru că eu sunt pe punctul de a opta pentru varianta cu forțatul mâinii (legal, desigur) celor de la școala unde sunt fetele.