Am descoperit în Bosa o cârciumă din aia exact cum îmi place mie. Câteva mese, fix opt feluri de mâncare în meniu și doi ospătari care s-au purtat cu noi de parcă ne cunoașteau de când lumea.

Genul ăla de ospătari care știu tot despre preparatele pe care le servesc și, dacă te văd în dubii, îți explică și din ce fel de făină au făcut pastele. Știți voi, din ăia pentru care te-ai duce la noi la mare, dar de-aia nu te duci. Nfine, ce voiam să spun. Oamenii nu m-au lăsat să plec până nu mi-au dat să mănânc seadas, desertul tradițional sard. E fix ăla din poză și e într-un mare fel.

Altfel, dacă vizitați Sardinia, n-aveți voie să ratați Bosa, rar m-am simțit undeva mai bine decât aici. Unul dintre puținele locuri din Italia unde nu există hoardele de turiști, motiv pentru care localnicii sunt mult mai binevoitori, mai calmi și mai relaxați. Și să mor io de nu se simte asta.

(15 iulie 2021)

Pe lângă preluarea postării de pe Facebook aici, voiam să vă mai spun încă o dată că orășelul ăsta este absolut incredibil. Poate așa vă conving să vi-l treceți pe listă pentru următoarele vacanțe.

Credeți-mă, eu nu sunt genul care face chestii spontane atunci când am deja cazarea plătită în altă parte. Dar exact asta am făcut cu Bosa ăsta. Am luat un autobuz dimineața, să mergem să-l vizităm scurt, urmând să ne întoarcem în Alghero în seara aceleiași zile (Bosa e la vreo 30 km). Și pur și simplu nu ne-am mai îndurat să plecăm de acolo, ne-am căutat cazare și-am mai rămas o zi. Iar fetele au fost în culmea fericirii, li s-a părut aventura supremă c-am rămas să dormim acolo, deci am făcut ceva cu totul și cu totul în afara planului inițial. 😊

Altfel, m-am îndrăgostit de Sardinia, cu influențele ei catalane, cu berea ei Ichnusa (mulțumesc, boss), cu oamenii ei care vorbesc o italiană care e orice numai italiană nu. Mi-am luat și tricou cu Sardinia, cu steagul sard pe piept, lucru pe care nu l-am mai făcut niciodată, nicăieri, indiferent de țară sau loc. Și mai sunt și foarte mândru de el. Ce țară au italienii ăștia, bănene.

Și-acum, dacă nu v-am convins eu să vă puneți Bosa pe lista de vacanțe, poate vă conving fotografiile astea, toate de acolo (da, au și plajă).