Dacă mă enervează ceva la excursiile de genul ăsta în care stai câte o zi sau două într-un loc, mă enervează că trăiesc cu senzația aia idioată că orice aș face nu pot să văd tot din locul respectiv. După care mai intervine și frustrarea că poate obiectivele pe care mi le-am ales nu sunt ce trebuie, poate trebuia să aleg altele, poate am ratat ce era mai important. Vă sună cunoscut? Nu? Înseamnă că sunteți mult mai bine pe psihic decât subsemnatul.

Ziua de ieri mi-am petrecut-o plimbându-mă pe străzi prin Sevilla. Mai auzisem despre cât de mișto e orașul ăsta, dar nu-mi imaginam că e atât de mișto. E unul dintre cele mai frumoase locuri în care am pus piciorul vreodată. Zici că nu e real, atât e de frumos, zici că ești pe un platou de filmare. O să mă mai întorc aici și-o să stau minimum o săptămână, ca să apuc să mă satur de Sevilla.

Iar ieri a fost și mai mișto decât de obicei, pentru că s-a jucat Spania – Polonia la Sevilla și tot orașul era plin de grupuri de suporteri spanioli și polonezi. Cântau la mese, scandau, totul pe pace, nu s-au luat la bătaie, nu și-au urat reciproc mult sex oral. De altfel, am vrut să-mi iau bilet la meci, Doar că din păcate n-am reușit. Am tot intrat pe tot felul de site-uri unde cetățenii își vând biletele la meci la supra-preț, dar de la meciul ăsta n-am găsit nimic. Și pe bună dreptate, că nici eu nu mi l-aș fi vândut în locul lor. Păcat, un meci pe stadion ar fi fost exact ce-mi mai lipsea în vacanța asta.

De nervi că nu găseam bilet, când m-a luat foamea n-am mai avut răbdare să caut cârciumă de cartier, așa c-am mâncat ca turiștii la o terasă de pe marginea drumului. Mi-am comandat niște „calamaritos a la parrilla con habitas baby salteadas”. Surprinzător, dar n-a fost rău deloc. Iar ăsta e semn bun, e semn că în orașul ăsta se mănâncă bine peste tot.

În altă ordine de idei, voiam să vă întreb o chestie. Am sesizat că sunt foarte mulți turiști care-și iau câinii cu ei. Și nu numai la Sevilla, am observat și la Lisabona, dar la Sevilla a fost mai evident, pentru că erau foarte mulți. Și nu vorbesc despre turiști spanioli, că p-ăia pot să-i înțeleg. Am văzut o grămadă de francezi sau belgieni, o grămadă de italieni și multe alte nații care erau cu câinii după ei în vacanță.

Și mă întreb de ce ai face una ca asta? Ca să-i arăți orașul? Să-l duci să viziteze obiectivele turistice? Băi, și eu sunt bolnav cu animalele, dar să-mi iau câinele în vacanță nu mi-ar fi dat vreodată prin cap.

Ca să nu mai spun că nu înțeleg cum îi transportă. Mă îndoiesc că sunt prea mulți dintre ei veniți la volan, mai mult ca sigur vin cu avionul? Cum fac, transportă câinii la cală? Pentru ce naiba i-ai face asta animalului pe care-l iubești? Nfine, poate sunt eu ăla nebun și așa e normal să se întâmple lucrurile când ai câine.

Atât pentru azi. Gata și cu ziua 8.

P.S. V-am mai lăsat poze. Să știți c-ar putea să fie de calitate mai bună, dar le micșorez eu mult, că altfel ar dura o veșnicie să le urc pe blog la ce viteză de internet au ăștia. Am văzut că acum funcționează galeria foto, nu mai trebuie să intri pe fiecare poză, după care să dai back. Am verificat și de pe mobil și de pe desktop, totul era ok.