Ăștia de la hotel mi-au dat două cartele din alea pentru acces în cameră. Io le-am zis că n-am nevoie decât de una, dar n-am avut cu cine să mă înțeleg. Nfine, le-am luat pe amândouă, că până la urmă nu era ca și cum trebuia să car treizeci de kile.

Cert e că de fiecare dată când ieșeam din cameră mă întrebam cum ar fi să le uit pe ambele, cam cât de prost ar trebui să fiu? Știți ușa se închide automat, degeaba ai două cartele dacă ambele sunt în cameră, dar tu nu ești. Și mustăceam fericit la gândul că n-am cum să fiu totuși atât de imbecil.

Aham, ia ghiciți voi cine a lăsat ambele chei în cameră și s-a dus până jos să fumeze o țigară? Cine, cine? După ce m-am felicitat în gând pentru neasemuita-mi inteligență, m-am prezentat spășit la recepție să-mi mai dea o cartelă.

S-a uitat băiatul din recepție condescendent la mine și m-a încurajat:

– E ok, se întâmplă tot timpul, mister Vazilescu.

După care, pe când îmi înmâna a trei cartelă, am ținut să subliniez și io, ca să nu existe dubii:

‐ Să știi c-o să le las pe toate aici când plec.

La care ăsta micu’, recepționistul (nu cred că are mai mult de 23 de ani) s-a uitat foarte serios la mine:

– All fifteen?

😁

E posibil să credeți că totul s-a terminat aici, cum am crezut și eu de altfel. Dar v-ați înșela amarnic.

Mi-am fumat țigara și m-am dus sus, că începuse și meciul. Să vedeți ce, a treia cheie nu mergea, nu se deschidea ușa neam. Am încercat în fel și chip, dar ledul se încăpățâna să rămână roșu și ușa încuiată.

Ce naiba să fac? M-am dus din nou la recepție s-o facă să meargă. S-a uitat băiețelul cam chiorâș la mine, dar mi-a trecut-o prin aparatul ăla al lui și-a încărcat-o din nou în sistem.

Teoretic, pentru că practic, când am urcat cheia tot nu mergea. Evident, a trebuit să mă duc din nou la recepție. Dar cum situația devenise ușor penibilă și semi-tensionată, l-am rugat să trimită pe cineva sus cu mine, să vadă că blestemata aia de cheie chiar nu funcționează și să mă ajute să intru în cameră, că deja era 1-0 pentru Spania.

Și-a trimis. A sunat undeva și-a venit o doamnă cu două cartele să mă ajute. Doar că eu, în infinita mea înțelepciune, când am ajuns în fața ușii, i-am zis femeii scurt:

– Wait!

Și n-am lăsat-o să deschidă ea, până nu-i demonstrez eu ce e cu cheia aia. Am băgat-o în fantă și m-am uitat satisfăcut la doamna, în timp ce ledul s-a făcut verde și ușa s-a deschis din prima. Jur. Nici n-am avut curaj să mă mai uit în ochii femeii.

După meci, când am mai coborât la țigară, am lăsat ușa întredeschisă. Iar dimineață, când am plecat spre Valencia, se schimbase tura la recepție. 🙂

P.S. Poza e făcută la ora locală 21.52. N-aveți idee cât îmi place treaba asta cu lumină de zi, la zece seara.

P.P.S. Între timp am ajuns la Valencia.