I-au suspendat Facebook și Twitter conturile lui Trump și-a început lumea să se dea cu fundul de pământ pe motiv că asta e cenzură, domnule, nu se poate așa ceva. Dar unde o să ajungem în ritmul ăsta?

Băi, oameni buni, voi sunteți sănătoși la cap? Facebook, Twitter, Instagram și restul rețelelor sunt niște entități private. În momentul în care ți-ai făcut cont, pe oricare dintre ele, automat ți-ai dat acceptul că vei respecta niște reguli, condiții și standarde ale rețelei respective. Dap, indiferent cât ar fi de stupide, ți-ai dat acordul să le respecți.

Dau un exemplu la întâmplare. Dacă în „termeni și condiții” este prevăzut că n-ai voie să postezi în rețeaua respectivă nimic care să conțină cuvântul „roșu”, asta faci. Sau, dacă postezi, îți asumi că vei suporta consecințele. Dacă nu-ți convine, te duci tu frumușel și-ți faci platforma ta, unde pui ce reguli vrea mușchiulețul tău.

Să te plângi de cenzură, câtă vreme folosești o platformă care nu-ți aparține și pentru ale cărei reguli ți-ai dat acordul, mi se pare extrem de amuzant și naiv. Știți, ultima oară când am verificat, instigarea la ură nu prea corespundea standardelor niciuneia dintre rețelele astea. Adică fix ce-a făcut domnu’ Trump atâta amar de vreme.

Singura întrebare pe care, eventual, le-o poți pune celor de la Facebook și Twitter este cu totul alta: de ce l-ați lăsat pe Trump să instige la ură și să bată câmpii atâta vreme? De ce abia acum, pe final de mandat, ați avut coaiele să-i suspendați conturile? Însă acesta este un cu totul alt subiect.

Dar cel mai și cel mai funny la toată situația asta este că toți se plâng de cenzură și de cât de nasol e Facebook, postând pe Facebook. Cam cât de tare e aroganța asta, ă?

P.S. Ca să nu avem vorbe, nu m-a interesat și nu mă interesează Trump nici cât negru sub unghie. Da, așa sunt eu, ignorant, asta este, va trebui să vă obișnuiți.

sursa foto