O sa vă povestesc astăzi despre doi oameni, doi prieteni de-ai mei care fac două chestii extrem de mișto, încercând să mai și trăiască din ele. Lucru nu foarte ușor de făcut, având în vedere că pe amândoi i-a cam afectat criza generată de pandemie. De-aia mă gândeam că dacă află mai multă lume despre cu ce se ocupă, poate-i mai ajut și eu cumva să treacă mai lesne peste perioada asta destul de nasoluță.

Primul este Ovidiu, unul dintre cei mai mișto oameni pe care îi cunosc eu, un tip care a avut curajul să lase corporația și s-a apucat de lucrat în piele. Face niște chestii senzaționale pe care le personalizează super-șmecher, fix după cum îi cere clientul.

Dar ce-mi place și mai mult la el este că nu se cramponează de o gamă standard de produse, genți, portofele, curele, brățări și alte din astea uzuale. Vorbești cu el și-i spui exact ce ai nevoie, iar el îți spune și mai exact dacă se poate sau nu. Partea și mai mișto este că de cele mai multe ori se poate. Țin minte că ultima oară când ne-am văzut, îmi povestea că tocmai terminase o lucrare mai specială: îi făcuse unuia o șa, boss, o șa din aia pentru călărit cai, ca-n vestul sălbatic. Inciu Ciuna like that (pentru cunoscători).

Site-ul unde găsiți ce face, cu poze și cu ce mai vreți voi să vedeți este rapana.ro, dar găsiți ce vă trebuie și direct pe Facebook. Nu vă uitati neapărat după prețuri, pentru că, produse unicat fiind, prețurile sunt variabile în funcție de piticii pe creier ai clientului. Mno, bun, dacă vreodată aveți nevoie de ceva din piele, acum știți ce aveți de făcut.

Al doilea om este Rin, despre care am mai povestit pe aici, și care este unul dintre prietenii mei cei mai buni. Rin face costume și sacouri made-to-measure (adică pe măsura clientului). Având în vedere că deja face treaba asta de niște ani, cred că se cam pricepe sau ceva. Pe scurt, treaba lui Rin e să-ți facă ținuta aia care-ți vine perfect, indiferent la ce eveniment ai de ajuns, și-n care simți că nu ți se mai oprește din crescut self-esteem-ul.

Iar dacă te întrebi „de ce naiba să-mi fac un costum made-to-measure, când sunt pline magazinele de retail de costume de-a gata?”, înseamnă că n-ai pus niciodată pe tine ceva făcut special pentru conformația ta. Crede-mă, e o diferență ca de la cer la pământ. Cam cum arată ce face Rin, găsești direct pe pagina business-ului, Christian Tailoring.

Bonus, ca o completare la business-ul cu haine pentru bărbați, de vreo trei ani Rin mai are și Ecrin, un atelier de bijuterii hand made. Unde, evident, face și verighete, pe principiul că dacă tot nenorocești oamenii, măcar să-i nenorocești până la capăt. 🤭

Mno, cu speranța că chiar v-am fost util și v-am zis despre niște chestii mișto de a căror existență nu știați, cam atât pentru azi.