Subiectul zilei pe Facebook și nu numai. Lumea începe să posteze și să comenteze pe marginea lui. Indiferent despre cine ar fi vorba, că se discută despre Esca sau despre Florin Salam, indiferent că subiectul este Paleologu sau Martina Navratilova, indiferent că lumea s-a inflamat pe ceva ce-a zis Cristi Puiu sau a slobozit Floricica Dansatoarea, absolut de fiecare dată o să apară cineva care o să întrebe superior-arogant:

– Cine e Esca?

Sau cine e Salam? Sau cine e Paleologu? Sau cine e ăla/aia despre care se discută? Nfine, sunt convins că știți exact despre ce vorbesc, întotdeauna o să apară măcar un cetățean care întreabă despre cine e vorba, că el nu e la curent cu așa ceva și nu cunoaște decât de la Schopenhauer în sus. Pentru că el este un individ superior și elitist care nu se încurcă cu toate rahaturile astea pentru pulime.

Ce nu mai știi tu, elitistule, este că de fiecare dată când apare câte un întreabător d-ăsta arogant, ca tine, un îngeraș roz și pufos este sodomizat sălbatic de o hoardă de diavoli, foști actori de filme porno, care în timp ce-l lucrează pe la spate și-l dau ritmic cu capul de perete, îi șoptesc duios la ureche:

– Acum știi cine e Esca?

Și degeaba încearcă bietul îngeraș roz și pufos sa le explice că nu e el de vină, că el știe cine e Floricica Dansatoarea, sau Esca, sau Grigore Vieru, că diavolii rânjesc sardonic și se înfig și mai abitir între fesele lui de îngeraș pufos.

Boss, să mă ierți, dar întrebarea ta arogantă nu demonstrează că ești vreun intelectual rasat care n-are treabă cu plebea, ci un ignorant care, pe lângă că e rupt de realitate, nu e în stare nici macar să-și folosească degetele pentru a tasta pe Google. Știi, trăim vremuri în care durează mai puțin de trei secunde să afli despre cine e vorba. De-aia ziceam că tot ce reușești este să pari ori prost, ori ignorant.