Ieri, au făcut oamenii ăștia de la pensiune niște storceag. Cum era prima oară în viață când mâncam așa ceva și cum pe mine mă lasă complet rece tot ce înseamnă borș sau ciorbă de pește, după ce-am balotat a treia porție, am simțit nevoia să mă bucur, că poate mai află și alții despre minunăția asta. Well, mai bine îmi băgam storceagul în locul ăla unde nu mă bate soarele. Imediat au apărut binevoitorii care m-au infirmat că, dacă nu e făcut cu sturion, ăla nu e stroceag.

Doar că eu, înainte să postez, avusesem deja nefericita idee să întreb la bucătărie cum se face, în ideea că poate nu mai trebuie să bat drumul până-n deltă dacă mai vreau să mănânc vreodată. Mi-au explicat că în mod normal storceagul se face din sturion, dar, pentru că în România este prohibție la pescuitul de sturioni până în 2023, sunt nevoiți să-l facă din somn.

La care io am râs superior și le-am zis c-am văzut cu ochii mei sturioni pe la supemarketurile din București. Da, așa e, ai văzut, dar sturionul de crescătorie are gust de mâl, de-aia preferăm să-l facem cu somn pescuit din Dunăre. Explicație care mie mi s-a părut arhisuficientă și de un maxim bun-simț. Plus că, nu știu de ce, oamenii îmi dădeau și impresia că se pricep și cam știu despre ce vorbesc.

Well, s-or pricepe ei, dar nu ca lumea de Facebook. Unde mi s-a comunicat limpede că practic mai bine nu-l mâncam sau măcar nu mai spuneam și altora despre el. Pe scurt, du-te, bă, de-aici cu imitația ta de storceag cu tot.

Bine, mie mi s-a rupt lejer lupa, la cât de bun a fost storceagul ăla puteam să aflu că de fapt trebuie făcut din mușchi de prepeliță și muguri de baobab virgin, ziceam doar așa ca chestie, că nu înțeleg ce-i mână-n luptă și de unde vine nevoia asta să-i strici bucuria omului? Că jur că nu mă prind.

Ca să nu mai spun cam ce s-ar fi întâmplat dacă scriam c-am mâncat storceag din sturion de captură, braconat din Dunăre. Cam în cât timp apăreau activiștii militanți să-mi comunice că sunt un inconștient care nu protejează natura?

Plm, oricum ai da-o, orice ai spune, cineva o să-ți comunice superior că nu e bine ce-ai făcut.

P.S. Poza e ca să mă laud cu unul dintre peștii pescuiți ieri, respectiv cel mai mare, ieri find singura zi în care dacă ar fi fost să trăim din ce pescuiam io, ne-am fi descurcat relativ onorabil.