E cea mai caldă zi de când am ajuns în Deltă. Nu adie nici măcar o boare de vânt, ultimul nor l-am văzut acu’ 12 ore, peștii sunt la plajă cu cocktailuri în mână, pe scurt, nu mișcă nimic.

Așa că m-am băgat un pic la umbră, cu laptopul în brațe, să văd ce se mai întâmplă pe interneții dacici. Da’ am apucat? N-am apucat. Că la masa de lângă mine are loc o discuție interesantă între niște antreprenori români, genul am reușit în viață și acum trebuie să afle toată planeta treaba asta, care se plâng că nu găsesc oameni buni. Mai precis, nu găsesc să angajeze manageri buni.

Dap, sunt trei bucăți antreprenori neaoși la masă și toți trei au aceeași problemă: n-au cui să delege sarcinile importante din firmă  (ma rog, ei le zic „task-uri”) pentru că nu se mai găsesc oameni buni, dom’le. Și-am ajuns și la momentul în care unul dintre ei, ăla de pare ăl mai înfipt și mai vechi pă antreprenoriat, începe să-și prezinte argumentele:

– Să angajez un om pe care să-l ducă capul și să facă tot ce pot să fac eu, trebuie să-i dau măcar 5000 de lei pe lună.

Ceilalți doi aprobă zgomotos.

– Și pentru ce să fac asta? Ca să-l învăț tot ce știu și peste șase luni să plece la concurență sau să-și deschidă firma lui?

Din nou, aprobări zgomotoase de la partenerii de masă și de piață economică românească.

– Așa, mai bine, eu centrez, eu dau cu capu’, angajez 3-4 băieți care să tragă pă bani de nimic, și când pleacă iau alții pă aceiași bani.

Moment în care am închis laptopul și m-am cărat de-acolo. N-am chef să-mi crească tensiunea în vacanță, mai bine pe malul gârlei, în soare, cu peștii făcând mișto de mine. Concluziile o să vă las să le trageți singuri. Chiar sunt curios ce-o să ziceți.

Atât pentru azi, am încheiat transmisiunea în direct din Crișan, Delta Dunării, România, Anno Domini 2020.