Ieri a fost o dimineață din aia în care peștele nu numai că n-a vrut să muște, dar la un moment dat trăiam cu impresia că s-au strâns mai mulți și fac mișto de toți aia de pe mal care se chinuiau să-i prindă. Eram vreo cinci nefericiți, fiecare dădea la altceva, dar nenorociții ăia nu voiau sa muște și pace.
După vreo patru ore, când într-un final a înțeles toată lumea că aia e, n-avem nicio șansă, ne-am strâns sculele și ne-am dus fiecare în treaba lui.
Numai bine, că noi aveam antamată o excursie cu barca pe canale și-mi era că pescuiesc ăia tot până mă întorc.
Am fost în excursie, fetele s-au bucurat de fiecare pelican, broscuță și cormoran care ne-a ieșit în cale, și-au au oftat romantic la fiecare nufăr pe lângă care treceam.
După care, pe seară m-am înființat din nou pe malul gârlei, trâgând speranțe că li s-o fi făcut foame monștrilor intre timp. Doar că de data asta am avut și audiență, mini-fashionistele au decretat că vor la pescuit cu mine și-au promis solemn că rezistă mai mult de cinșpe minute fără să se plicitisească.
Zis și făcut. Am pus momeală în cârlig, am lansat și m-am pus pe așteptat. Ei, și cum stăteam eu așa rugându-mă să se miște naibii odată pluta aia, lângă mine s-au mai înființat doi dintre pescarii din tura de dimineață. Moment în care pe mine a început să mă roadă invidia pescarului ca o gheară în gât, doar la gândul că ăia ar putea sa prindă ceva cu fetele de față, în timp ce io bat din buze a pagubă.
Și ce credeți? Exact asta s-a întâmplat. Cetățeanul care se așezase fix lângă mine nici nu aruncase bine, că jbam, a scos un pește. Mie mi-a crescut tensiunea instant, dar, de parcă asta nu era suficient, a venit și lovitura de grație: mini-fashionistele au început să aplaude. Și să strige cât le ținea gura: „uraaa”, „bravooo” și „Mihaaai, ai văzut? A prins un peșteee.”. De parcă era vreo șansă să NU fi văzut că ăla a prins un pește. Ce să mai, deja începusem să mă gândesc cum ar fi să mă prefac că mă împedic și-l împing lejer în apă pe individ.
Da’ n-am apucat să-mi duc mârșavul plan la bun-sfârșit, c-a tras și la mine. A luat-o pluta din loc și-am scos un caras care era oricum MULT mai mare decât fâța care i se prinsese din greșeală în cârlig ăluia. Ca să fie clar. M-am uitat cu milă la individ, în timp ce aruncam carasul ăla uriaș la loc în apă.
Râdem-glumim-exagerăm, dar asta e o chestie care-mi place extrem de mult la copii, în general, și la mini-fashioniste în special. Mi se pare atât de mișto că sunt la vârsta aia când sunt extrem de sinceri și, mai ales, că sunt departe de orice urmă de invidie sau ranchiună, lucru care le face să se poată bucura din suflet de reușitele altora.
Sper să reușesc să le păstrez chestia asta nealterată pe măsură ce vor crește, până la maturitate. Deși nu se știe cât ar avea de căștigat, în lumea asta nebună în care toți devenim din ce in ce mai mincinoși și egoiști, de la o zi la alta.
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
Lumea zice că aberezi.17
Toni, tu ești?
Bagă și tu niște picioare în gard!
@BaGheRa tu parcă ți-ai făcut gard … pă pandemie așea … deja îl scoți la produs ? Pimp my yard – fă un gard 😋 Pește dă plasă de gard ce ești 😉🐡
Ps. Elegantă exprimarea cu bagă … apropo bagi sau futzi la loto ?
LaProaspăt și cald , pentru încă o cafea de dimineață:copiii , după părerea mea cu 3 ai mei, nu-și pierd sinceritatea atâta vreme cât sunt lăsați să facă ce vor pentru vârsta lor,dar în limita bunului simț,a decenței.Cât timp copiii la vârste fragede merg cu mami și tati la pescuit,dar în loc de desene animate văd telenovele sau filme cu împușcături sau orice nu e adecvat vârstei, atunci mai că intră în categoria de adulți.Si apoi, pentru ai mei,care sunt mici, încă folosesc educația mamei,care nu m-a lăsat între musafiri de vârsta lor, decât dacă veneau și ei cu copii; dacă nu,ii salutam la venire și plecare.
Mihaaaiii, recunoaște că au prins fetele mai mulți peștișori decât tine😋 Hai, curaj! Nu e greu … mie mi s-a întâmplat 😊
Comentariu beton!24
Și io asta cred. Mini-fașionistele au devenit mini-campioane la prins pește. 😀 😀 😀
Da’ cine le dă undiță? 😋
@MV: Așa ceva…doar tu puteai să faci. 😀 😀 😀
Eu azi am înțeles un singur lucru: că tu ai fost ăla aproape rău (zic „aproape” fiindcă i-ai dat peștelui drumul înapoi în apă): ai vrut să împingi bietul om în apă!!!! 😜 Hai! Zile faine în continuare!
Comentariu beton!15
@VictorR, i-a dat drumul în apă pentru că nu avea frigider în cameră :))))
Comentariu beton!45
@Ananas: lipsa frigiderului nu e o scuza. Trebuia sa ia pestele, se se duca la bucatarul pensiunii si sa-i spuna: „Uite! Din cap si din coada, fa-ne o ciorba; burta o afumam, din restul facem plachie si cateva bucati, prajit”. Asa se face!
Comentariu beton!26
@Victor, n-ai înțeles! Serifu’ a dat drumul “amaratului” ala de peste căci nu îndeplinea standardul lui de mărime/calitate. Dacă prindea “monstru”, ii punea pe aia de la pensiune sa ii congeleze captura ca sa o poată aduce la București! Chiar cu riscul de a cumpara un troler in plus! 😜😂
Comentariu beton!16
@Ruxandra, întrebarea este: se satura o pisica pricajita din captura Boss-ului? 😜😂
Comentariu beton!12
Da,da, sinceritatea lor necenzurata,neobosita si mereu surprinzatoare. Mbine, dispare pe la 16 ani cand fumeaza dupa bloc, dar asta e alta poveste. Citat din sinceritatea kinderului meu, cand avea 3 ani si urcasem intr-un troleibuz, exprimata tare , sa se auda pana-n fund la taxatoare :,,mamaaa, da ce mi’oase a part”.
Comentariu beton!28
Sinceritatea copilăriei..eram în vizită la niște prieteni de familie care tocmai țineau pomana porcului. După ce am gustat din toate bunătățile (jumări, cârnați, tobă, fripturi) am exclamat „în sfârșit am mâncat și eu pe săturate” 😁 cum mi-a devenit toaleta tovarășă de nădejde în seara respectivă e altă poveste..
Sinceritatea asta brutala o au si batranii cand declara ca au ajuns la varsta la care nu le mai pasa de ce crede unul sau altul ,din pacate la batranete mai toti pierd generozitatea copilariei
Bătrânii? Mă faci să râd.
Am o prietena de 40 si un pic de ani, dar e miniona si se bate cu viata pt fiecare an si kg. Iesise cu cateii la plimbare si, cum nu poate ramane indiferenta fata de pici, nu ezita sa se bage la joaca. Ieri a interactionat cu o fetita de vreo 7 ani. Pitica a flocăit cățeii, prietena a sărit coarda. S-a ajuns la intrebarea:tu ai copii? Da, am o fetita de 20 de ani. Dupa ce a depasit faza de uimire, fetita a dat-o: auzi, tu ori esti foarte bătrână, ori n-ai fost cuminte!
Comentariu beton!89
Poti incerca metoda bătutului din picior, patentată de Louis de Funes. Pentru copii ar fi distracție maximă iar, dacă prinzi, pentru concurență o lecție de pescuit.
”- Tu câți ani ai?
– Cam ca mama ta…
-Auoleu! ”
:))
Comentariu beton!18
Am o noua gagica, mai in varsta ca mine.
Aoleu, cât are?
42
Bai, putea sa fie mama ta.
Ar putea, dar e ma-ta.
Comentariu beton!23
Cunosc senzația sa te uiți la bete, și sa nu miște absolut nimic! Ultima oară , acum doua săptămâni am fost in doua locuri (și la rau, și la lac) și tot degeaba!
Dar ne-am relaxat și am prins la “portofel”, niște barramundi din Costco! 🤪😂
Adică se confirmă aia că pescarii ar fi „nebuni liniștiți”. La exterior toți par liniștiți 😁
„și-am scos un caras care era oricum MULT mai mare ”
Suzana si Vasile likes this!
Oricum, asta cu scosul carasului parc-am mai auzit-o pe la bajetzasi, nush ce sa zic.
Comentariu beton!18
În sfârșit cineva care observă. 😁
Asta-nseamna sa fii relax pe sezlong, cin-cin!
Si sa ai skoala vetzii care-o are totzi bajetzii! 😆
Comentariu beton!12
Deschidere de an școlar, era fiu-miu în școala primară, clasa a III-a. Deci 9 ani, cam ca mini-fashionistele acum. Discuție între doi puști, colegi de-ai lui de clasă.
– Moamă, ce ceas mișto ai! zice unul dintre ei, super entuziasmat.
-Aha! confirmă celălalt. Stai să vină și X-ulescu să i-l arăt, să-l vezi cum moare de ciudă!
Și nu, nimic din limbajul său corporal nu trăda că ar putea fi vorba de o glumă, sau de vreo tachinare nevinovată. Băiețelul cu ceasul mișto chiar nu părea să se bucure de el pentru sine, ci mai degrabă pentru pentru invidia ce i-o va stârni lui X-ulescu.
Ce vreau să zic e că depărtarea/apropierea de invidie și/sau ranchiună nu ține de vârstă. Sau nu doar de vârstă.
Comentariu beton!19
Stai așa! Deci tu ai prins carasul ăla monumental și l-ai aruncat la loc în apă? Da’ de ce?
Știi „monumental” ăla e oarecum relativ, @Ioane. 😛
Cum „Da’ de ce?” ? E evident … n-avea mască, părea puțin agitat😋
Comentariu beton!21
Pentru c-a vorbit cu el și i-a promis că-i îndeplinește 3 dorințe. Metoda pescărească.🙂
Comentariu beton!13
…ai prins carasul ăla e de fapt aşa:
Li s-a făcut peştilor milă şi au ţinut sfat în apă acolo.
– Se uită copiii la el, hai să-l ajutăm să crească în ochii lor. Suntem şi noi părinţi şi ştim cum e.
Apoi l-au chemat pe cascadorul Faţă cel Sprinţar şi Alunecos, i-au dat o vestă groasă cu solzi pe el, ca să pară un pic mai grăsuţ (să fie siguri că îl văd copiii în vârf de undiţă acolo) şi au pus planul în aplicare.
După aplauzele şi faima de rigoare, peştele cascador a dat drumul la undiţă şi a sărit înapoi în apă. Încununând pescarul şi cu o minunată aură de mărinimie.
Comentariu beton!42
@Mihai, nu știu, că nu mă pricep. Singura mea tangență cu peștii e când îi zic lu’ nea vânzătorul ce să-mi pună în sacoșă. Mă rog, a mai fost o poveste, cu „peștele” de la Fără Gard, dar aia e altceva.
@Anduța, posibil să fie treaba aia cu dorințele. Deși, dacă i-o fi zis că prima lui dorință este să-i îndeplinească 1000 de dorințe (ar fi în stare 😜) , cred că s-a dus carasul ăla învârtindu-se și nu-l mai vede în veci. Mai bine îl mânca.
@Ioane, ziceam că poate în realitate carasul ăla n-avea chiar niște dimensiuni de… ăăă… trofeu.
Băi, cum e asta… să te lauzi c-ai prins ‘tamai balena, dar să pui poză cu o broască pe-o frunză de nufăr. 😂
Comentariu beton!30
Articolul asta e scris inainte de pescuit in caz ca nu prinde nimic.
Păi, da, că cineva s-a făcut că n-aude când am rugat-o să-mi trimită pozele. Iar după ce mi le-a trimis, mi-a fost lene să mai dau drumul la laptop.
Broasca aia e o găselniţă isteaţă. E martorul la eveniment, de pe frunza de nufăr. În funcţie de expresia ei, fiecare îşi imaginează în felul lui ,i.captura din undiţă. 😀
Comentariu beton!18
ce ziceam…iar sectanți; de data asta cu copchii;
stai, că aici mă încadrez și eu!
sper să trăiesc suficient cît să apuc să-i pun la nuntă/majorat la a mea, filmulețul cu ea la 3 1/2 ani, zicînd FFFluturi!!! evident, fără „l” și „r”…
cît despre „îngrijorarea” ta, boss-ule, un copil iubit, educat corect și care își află valoarea intrinsecă de timpuriu, va fi un adult fericit și empatic…
Comentariu beton!16
Felicitari! E ceva sa cresti/educi altruisti in tara lui „sa moara capra vecinului”.
Dacă tot vorbim de sinceritate, mă gândeam la treaba asta: ”lucru care le face să se poată bucura din suflet de reușitele altora.” Dar nu la copii, ci la noi, la adulți.
Am tot auzit asta cu bucuria pentru alții și eu una pot să o înțeleg , dar doar pentru situațiile în care cel puțin îmi plac/mi-s dragi/țin la persoanele respective și mă bucur de bucuria lor, sau în situațiile în care simt că am contribuit și eu cumva la respectiva reușită, sau măcar am vreo legătură. Altfel, sentimentele reale sunt ori de indiferență, ori de dorința de a afla mai multe, dacă mă interesează să am și eu același gen de succes în zona în care s-a întâmplat reușita respectivă.
Altfel, chiar nu văd de ce m-aș bucura din suflet pentru reușita altuia, mai ales a unui străin și nici nu înțeleg de ce asta e ceva rău.
Acum nu e musai să te bucuri chiar din suflet. Merge şi doar să te bucuri .
P.S. La mulţi ani! (de ziua imnului) 🙂
~
Comentariu beton!12
Neah, nu prea merge. Bucuria e o emoție pozitivă. Dacă nu vine și din suflet, atunci suspectez că nu e bucurie adevărată. 😌
PS. Să-i fie de bine. Imnului. 🙂
Şi emoţiile negative nu vin tot din suflet?
Sufletul este varianta poetică a minţii.
Sau sufletul este transformarea gândurilor în sentimente.
Deci expresia: ‘mă bucur pentru tine’ = ‘apreciez cu mintea realizarea ta şi reacţionez prin ceea ce simt vizavi de acest lucru’:
– oare eu pot? -> şi am un sentiment de nesiguranţă sau îmi stârneşte ambiţia;
– eu de ce nu am reuşit!? -> şi am un sentiment de invidie, urmat sau nu de o nouă încercare (după o pregătire mai riguroasă, de preferat);
– aşa, şi? -> şi am un sentiment de indiferenţă;
– ce mare chestie? -> și am un sentiment de aroganță;
– etc.
În vorbirea curentă expresia:
‘fac ceva [mă bucur, iubesc, urăsc, cânt, muncesc, ajut, mulţumesc] …din suflet’
înseamnă de fapt doar superlativul reacţiei emoţionale din prima parte a formulării (reacţie care poate fi pozitivă sau negativă). Superlativ obținut prin adăugarea locuțiunii adverbiale ‘ din suflet ‘.
De asta am spus ieri că poţi doar să te bucuri (nu neapărat din suflet). Adică să rămâi doar la forma de bază (gradul pozitiv sau negativ al sentimentului), fără să urci/cobori treptele intensităţii lui până în vârf sau în abis (superlativ).
„Pe mine trebuie să mă pui pe malul unei bălți, cu o undiță din aia simplă în mână și-o felie de pâine, ca să fiu fericit”. Se pare ca nu. Iti mai trebuie si un vecin de balta mai putin norocos. Altfel vine ala negru de respira greu si zice: „Come to the Dark Side!”
De fapt, în tabloul fericirii prezentat, vecinul de baltă nu prea pare să aibă loc. Dar na, dacă tot a venit, fericirea poate fi pusă on hold. Și un pic de competitivitate poate fi chiar foarte distractivă. 🙂
Anduța … grijă mare la tabloul … electric 😋 Ce se întâmplă în ultimul timp cu dvs ? V-a tras curentul ? 😉🤗