Pentru că am trecut printr-o perioadă care ne-a afectat pe toți și care probabil ne va mai afecta o perioadă, m-am gândit să aflu cam cum s-au simțit astea aproape trei luni din interiorul unei industrii care a resimțit din plin șocul izolării. Poate că pe noi ne-a afectat mai puțin, când am vrut să bem o bere, chiar și cu un strat generos de spumă, ne-am descurcat să facem asta și singuri. Dar pentru oamenii care și-au făcut din asta o profesie, cum ar fi cea de Tapster, probabil că n-a fost la fel de simplu. De-aia m-am gândit să fac un mini-interviu cu Dorin Mihai, Dorin Adrian Mihai, primul oficial Country Tapster Pilsner Urquell (despre care ați aflat tot de pe blogul vostru preferat, desigur).

Salut! Probabil că te-ai plictisit deja de întrebarea asta, dar nu am cum să n-o pun. Domeniul în care activezi tu a fost printre cele mai afectate în perioada asta de izolare. Cum ai resimțit-o tu, personal?

Într-adevăr, Mihai, dificilă perioadă. Am resimțit, alături de toată comunitatea HoReCa, toate măsurile impuse de autorități pentru a ramane cu toții in siguranță. Eram foarte activ social si cea mai mare parte a activității mele se desfășura in baruri și puburi, însă în perioada aceasta, desigur,  am respectat restricțiile impuse.

Totuși, digitalul face minuni J Am reușit să ma adaptez, să stau aproape de comunitatea de Tapsteri din Romania, prin multe întâlniri online și acțiuni în social media.

Cum ai făcut să nu-ți pierzi îndemânarea de a nimeri exact stratul ăla generos de spumă cremoasă, ai exersat acasă?

🙂 Am turnat multe beri acasă, chiar și în perioada de izolare. Turnarea devine un reflex, mai ales când poți obține trei degete de spumă cremoasă și la tine în gospodărie J De altfel, am exersat, alături de Tapsterii noștri, turnarea perfectă de acasă, printr-un challenge online – Pour at home, de care s-au putut bucura mulți iubitori de bere.

Ultima oară când am vorbit, îmi ziceai că oamenii nu prea cunosc cu ce se mănâncă meseria asta a ta. Simți că s-a mai schimbat ceva între timp? Mai ales că a trecut aproape un an de atunci.

Să știi că am observat schimbări. Oamenii au început să cunoască mai multe lucruri despre bere, despre importanța modului de turnare și mai ales, au început să fie atenți la principiile de calitate a servirii. Tot mai mulți oaspeți din locații vor să aibă acea experiență unică, de la o halbă curată, răcită și turnată perfect cu bere proaspătă și spumă cremoasă, la interacțiunea activă cu staff-ul, întrebări despre produse sau metode de lucru și practici.  Meseria de Tapster a devenit mai cunoscută, iubitorii de Pilsner Urquell aleg să meargă în locațiile unde există un Tapster sau în cele unde a existat un training complet realizat de un Tapster, training ce ar asigura calitatea și atenția asupra servirii.

De la 1 iunie se redeschid restaurantele, pub-urile și terasele. Cum crezi că vor funcționa, având în vedere că o perioadă se va mai menține regula distanțării sociale?

Cu siguranta directivele autoritatilor vor fi cele care vor dicta ce se petrece in urmatoarea perioada, dar noi J revenim printre iubitorii bere și, respectând distanțarea socială, vom fi aproape de ei, în locațiile noastre dragi.

Ultima întrebare și-ai scăpat. Pe unde te putem găsi vara asta?

Vara asta am să fiu prin toată țara, aproape de iubitorii de Pilsner Urquell, de Tapsterii noștri și staff-ul din locații, de consumatorii dornici să aibă experiența unui draught turnat și servit perfect.

Mno, cam ăsta a fost mini-interviul. În așteptarea redeschiderii restaurantelor, teraselor, cârciumilor și pub-urilor, nu uitați că, după cum puteti vedea mai jos,  oricine poate să învețe să-și toarne o bere în stil de mare Tapster. Trebuie doar să-ți dorești asta.