Tot văd că face lumea mișto de noi, ăștia care purtam măști deși suntem singuri în mașină. Cică nu suntem cele mai ascuțite creioane din penar, că doar e la mintea cocoșului că nu te poți îmbolnăvi dacă ești singur în mașină, dăăă.

Băi, așa o fi, dar eu, pe lângă că nu mă dă inteligența afară din casă, să știți c-o mai port și din alte motive. Unul dintre ele ar fi că mi s-a năzărit mie, în ignoranța mea, că așa scade riscul să mă infectez. Stați că vă explic imediat.

Nu știu cum se prezintă situatia la zeii ăștia ai măștilor care râd de noi, prostimea, poate că toți au măști din alea ambalate individual, dar la mine treaba stă cam așa: toate măștile pe care le am în casă sunt din alea de săraki, la set de 50 de bucăți, ne-ambalate individual.

Or cu o mască din asta, odată scoasă din set, nu prea ai ce să mai faci, în afară de să ți-o pui pe față. Mă rog, mai poți s-o bagi în buzunar până ajungi la mașină și acolo s-o arunci pe banchetă. Dar, în cazul ăsta, după ce-am târât-o și vârât-o prin diverse locuri, mai bine o las naibii de mască si n-o mai port.

Al doilea motiv ar fi că prefer să ating masca doar de două ori: când o pun și când o dau jos. Când o pun, înainte să ies pe ușă, știu sigur-sigur că mâinile mele sunt dezinfectate. Dar odată ce-am ieșit, mâinile mele încep să atingă diverse lucruri al căror grad de dezinfectare nu-l cunoaște nimeni: uși, clanțe, chei, portiere, bani, carduri, telefon. Păi de ce să-mi pun masca abia după ce-am atins toate astea, dacă pot să nu?

Ar mai fi și un al treilea motiv: lenea. Pentru că da, aș putea să bag masca, așa ne-ambalată individual cum e ea, într-o pungă nouă și curată de sendvișuri sau ceva asemănător, s-o țin acolo tot drumul, să mă dezinfectez pe mâini înainte să cobor din mașină și abia atunci să-mi pun masca pe față. Dar pentru ce să mă complic în halul ăsta? Doar ca să nu râzi tu de mine pe motiv că de ce port mască când sunt singur în mașină?

Dap, pare un motiv foarte întemeiat.