Pe grupul de whtsapp de la școală, regina fashion-ului tot primește mesaje de la doamna învățătoare, cu tot felul de teme sau fișe pe care ar trebui să le facă fetele în perioada asta.

De fiecare dată când vine să-mi spună c-a mai trimis învățătoarea câte ceva de făcut la română sau că le-a mai dat niște exerciții la matematică, nu-mi trece prin minte decât un singur lucru: zi-i, te rog, cât poți tu de elegant, să și le bage-n locul unde n-o bate soarele.

Să nu mă înțelegeți greșit, n-am nimic cu femeia, dar zilele astea îmi este perfect paralel (că tot îmi permite limba română să folosesc această analogie matematică) dacă nu știu fetele care e deîmpărțitul și care e împărțitorul, când se folosește cratima sau c-au uitat tabla înmulțirii cu 7.

Nu, serios, eu deja știu toate astea, ba chiar poți să-ți spun teorema lui Pitagora sau când au domnit Ștefan cel Mare și Constantin Brâncoveanu, dar să vezi ce, astăzi, acum, în acest context halucinant și haotic, niciuna nu-mi folosește la nimic, tot izolat în casă stau și tot nu știu când se va termina mizeria asta de pandemie.

Ce voiam să vă spun, doamna învățătoare, cu tot respectul, înțeleg că vreți sa vă faceți datoria, înțeleg și că vreți să aibă copiii activitate școlară în perioada asta, dar pentru că nu trăim vremuri normale și pentru că nimeni nu știe ce ne așteaptă mâine, prefer să la văd făcând chestii care să le aducă bucurie în ochi, iar temele la mate și la română sau blestematele alea de fișe se pare că nu sunt printre ele.

Copiii au nevoie de ajutor, de multă înțelegere și iubire, în perioada asta, au nevoie să simtă adulții lângă ei, nu de teme aruncate aiurea pe email.

Am prieteni care-mi povestesc despre învățătoare care folosesc Zoom de două ori pe zi, pentru a le insufla copiilor o oareșce urmă de umanitate și ordine și pentru a-i ține aproape în nebunia asta, dar la noi îți aruncă temele și aia a fost, lasă că se descurcă ei sau îi ajută părinții. Well…

Așa că, prefer să le văd făcând puzzle, prefer să le văd citind aventurile pisicii asasine, prefer să ne uităm la o comedie la care sa râdem toți ca chiorii, sau, de ce nu, prefer să le văd jucându-se pe tabletă. Iar la română, matematică și ce mai au prin programă, să facă doar când și dacă-și doresc ele. Dacă nu, nu.

Vă promit eu, doamna învățătoare, că dacă ieșim cu bine din toată nebunia asta, o să stau să fac temele cu ele în fiecare zi, până învață nenorocita aia de tablă a înmulțirii și până o să viseze unde se pun cratimele. Dar până atunci, dacă nu vor, aș prefera să nu le forțez să facă nicio temă, chiar și cu riscul să repete anul. Măcar să aibă ce să repete și să-mi spun eu cu ciudă la toamnă „vezi, bă, ce bine era dacă le lăsai să facă exercițiile alea”.

Mno, cam asta am avut de spus și se pare că nu sunt singurul care gândește așa. Acum mă duc să le trezesc și să le pun Lion King.

Iar voi, nu vă grăbiți să dați cu parul, e strict părerea mea vizavi de copii, școală și teme, în vremea pandemiei. Ce să fac, dacă nici mie nu mi-a plăcut școala.

P.S. Bonus, dacă nu l-ați văzut, o să vă amuzați la videoul ăsta chiar dacă nu sunteți părinți.