Am fost ieri și-am luat tot ce trebuie ca să nu fim nevoiți să ieșim deloc din casă în următoarele două săptămâni. Totodată, a fost și prima oară în această viață când am făcut așa ceva și mi s-a părut o experiență foarte ciudată.

Dar cum ciudat e tot ce trăim de când cu coronavirusul, măcar am luat partea bună și-am făcut un mini-ghid pe care vi-l las aici.

Nu e mare lucru, sunt mai degrabă reguli de bun-simț, dar vreau să mă simt io împăcat c-am făcut și asta.

1️⃣ Evită transportul public pe distanțe mari și fă-ți cumpărăturile de la un magazin aflat aproape de casă.

2️⃣ Nu ieși în public decât când chiar trebuie!

3️⃣ Sunt mulți oameni în magazinul ăla din vecini? Așteaptă liniștit afară, până se mai golește, la cel puțin 1 metru distanță față de cei din jur;

4️⃣ Dacă vrei produse neambalate, pune-ți neapărat mănușile alea din plastic de la magazin. De fapt, dacă e să mă gândesc mai bine, pune-le pentru orice fel de produse, că e mai sigur. O să te ferești de neplăceri, și-i ferești și pe alții. Nu uita să le arunci la coș după ce-ai teminat cu ele.

5️⃣ Cumpără doar strictul necesar, magazinele au destulă marfă în depozite și se aprovizionează în permanență;

6️⃣ Dacă poți, evită plata cu bani cash, cardul te expune mult mai puțin.

7️⃣ Și când pleci, și când revii acasă, spală-te pe mâini cu apă și săpun. Spală-te bine, insistă cel puțin 20 de secunde.

8️⃣ Regula asta nu e legată musai de cumpărături, dar vreau eu s-o las aici: curăță-ți des telefonul, dar nu cu spirt sau clor, că poate afecta și ecranul și membranele care-l etanșează. Cel mai sigur e să-l ștergi cu un șervețel antibacterian.

Mno, cam atât. Dar simțiți-vă liberi să-l completați, dacă vi se pare c-am uitat ceva.