Pe strada unde e cooperativa de digital, e sens unic. Pentru cititorii care nu posedă permis de conducere, sens unic e atunci când pe strada respectivă mașinile au voie doar într-un singur sens, în celălat fiind interzis prin lege, gen.

Chestie care n-a împiedicat-o pe o duduie cu o alfa roșie să facă o mare dreaptă de pe Calea Victoriei și să intre enfanfare pe sens unic chiar pe când îmi mișcam eu superbul trup spre birou într-una dintre diminețile din săptămâna care tocmai se încheie glorios. Evident, s-a trezit brusc în față cu cârdul de mașini care, în prostia lor, circulau regulamentar.

Naiv și optimist cum sunt, mă gândeam că, na, n-o fi văzut femeia că e interzis la dreapta și-a apucat să intre pe stradă. Dar optimismul meu a fost spulberat brusc în momentul în care șoferul dubei care interacționa în mod direct cu alfa eroinei noastre a deschis ușa, a ieșit pe jumătate afară din cabină și-a dojenit-o duios:

– Făăă, nu vezi că e sens unic?

Iar duduia a deschis și ea geamul și-a cirirpit grațios:

– Am vazut, dar merg doar până aici la parcare.

Fac o paranteză. Pentru aceia dintre domniile voastre care nu cunosc topografia locului, „aici” e undeva la vreo 200 de metri de locul unde duduia a intrat nonșalant pe contrasens. Nu că dacă erau doar 10 metri era vreo diferență, tot pe contrasens intrase, ziceam doar așa ca să aveți tabloul complet. Am închis paranteza.

Ăla cu duba a intrat la loc în mașină făcându-și cruce, duduia a tras cumva pe dreapta și i-a lăsat să treacă pe toți, după care, grațioasă ca o zână, și-a continuat drumul pe contrasens până AICI unde avea nevoie.

Mno, ce voiam să mai spun, pot să-mi pariez viața că, dacă e s-o întrebi, și duduia cu alfa roșie își dorește rău de tot o țară ca afară. Ce nu știe ea este că din cauza ei n-o avem.